USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Temel kazısında kaldırım çöktü: Yol yaya ve araç trafiğine kapatıldı

SAMSUN’UN İLKADIM İLÇESİNDE BİR İNŞAATTA YAPILAN TEMEL KAZISININ ARDINDAN, KARAYOLU KENARINDAKİ KALDIRIM ÇÖKTÜ. ÇÖKME SIRASINDA YOLU DESTEKLEYEN İSTİNAT DUVARI DA ZARAR GÖREREK KULLANILAMAZ HALE GELDİ.

Temel kazısında kaldırım çöktü: Yol yaya ve araç trafiğine kapatıldı
21-10-2025 17:05

Samsun’un İlkadım ilçesinde, bir inşaatta yapılan temel kazısının ardından cadde kenarındaki kaldırım çöktü, istinat duvarı zarar gördü. Muhtemel bir tehlikeye karşı yol trafiğe kapatılırken, çevredeki bina tedbir amaçlı tahliye edildi.


Olay, İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi Özden Sokak karşısındaki inşaat alanında saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce temeli kazılan inşaatta yolun kaymaması için yapılan istinat duvarı, harekete geçen toprağı tutamadı. Duvarla birlikte onu destekleyen çelik demirlerde esneme oluştu, ardından yol kenarındaki kaldırım kazı alanına doğru kaydı. Kaldırımın çökmesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD, SASKİ, elektrik ve doğalgaz ekipleri sevk edildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alarak yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Toprak kaymasının yaşandığı inşaatın yanındaki bir binadaki vatandaşlar ise tedbir amacıyla tahliye edildi.


Ekiplerin yaptığı inceleme sonucunda, kaymanın çevreye zarar verme riskinin düşük olduğu tespit edildi. Bunun üzerine tahliye edilen binadaki vatandaşların evlerine dönmesine izin verildi. Kapalı olan yolun karşı şeridi yaya geçişine açıldı.


İnşaat firması yetkilileri, hasar gören istinat duvarının kontrollü şekilde yıkılacağını bildirdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ