USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Trabzon’da 13 yıldır bitmeyen yol tepki çekiyor

Trabzon'un kuzey-güney ulaşımında önemli ana arterlerden biri olacak olan karşıyaka-uğurlu yolunun yapım çalışmaları yaklaşık 12 yıldır sürüyor.

Trabzon’da 13 yıldır bitmeyen yol tepki çekiyor
12-06-2025 09:51

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde kuzey-güney ulaşımında önemli ana arterlerden biri olacak olan Karşıyaka-Uğurlu yolunun yapım çalışmaları yaklaşık 13 yıldır sürüyor. Toplam 5.2 km uzunluğunda 25 metre genişliğinde planlanan yolun tamamlanması ile bölge trafiğinde önemli bir rahatlama hedefleniyor.


2011 yılının Eylül ayında yapım ihalesine çıkılan ve yapımına 2012 yılında başlanan yolun 2017 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Duble yol olarak düşünülen ancak gelinen süreçte yolun sadece belli bir kısmı tek şerit halinde yapılırken, kalan kısmı ise bir türlü bitirilemedi. Kenti güneye açacak yol, Karşıyaka, 1 Nolu Beşirli, Bengisu ve Uğurlu Mahallelerini birbirine bağlayacaktı. Şehrin önemli ulaşım arterlerinden biri olacak olan 25 metre genişliğinde çift gidiş-gelişli 5.2 km’lik Uğurlu-Karşıyaka yolu 3 Haziran günü Ortahisar ilçesinde meydana gelen yoğun yağmur sonrası adeta dereye dönmüştü. Yaşanan şehir seli sonrası bitirilmesi tekrar gündeme gelen yolla ilgili yapım çalışmaları sürüyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ