USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye-Rusya kruvaziyer turizmi

Rusya'nın soçi kentinden yola çıkan ve 937 turisti taşıyan kruvaziyer, izmir, istanbul ve bartın'ın ardından samsun'a ulaştı.

Türkiye-Rusya kruvaziyer turizmi
11-09-2025 13:32

Türkiye-Rusya kruvaziyer turizmi hız kesmeden devam ediyor. Rusya’nın Soçi kentinden yola çıkan ve 937 turist ile 443 mürettebatı taşıyan Astoria Grande isimli kruvaziyer, İzmir, İstanbul ve Bartın’ın ardından Samsun Limanı’na ulaştı.


Sezon başından itibaren kruvaziyer turizminde önemli bir hareketlilik yaşanan Samsun, bugün de Rus turistlere ev sahipliği yaptı. Kruvaziyer, öğle saatlerinde limana demir atarken, turistler kentteki doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfetmek üzere limandan ayrıldı.


Turistler, Samsun’un Atakum sahilinden Bandırma Vapuru’na, Amisos Tepesi’nden kent merkezindeki alışveriş ve eğlence noktalarına kadar geniş bir gezi programı gerçekleştirdi. Ziyaretçiler, şehirdeki kafelerde yöresel lezzetleri tatma fırsatı da buldu.


Turizm sektörünün temsilcileri, kruvaziyer ziyaretlerinin Samsun ekonomisine ve yerel işletmelere önemli katkı sağladığını vurguladı. Sezon boyunca kente uğrayan kruvaziyerler sayesinde Samsun’un uluslararası turizm potansiyelinin giderek arttığı kaydedildi.


Sezon başından bu yana yoğun bir turizm hareketliliği yaşayan Samsun Limanı, yıl boyunca gelen turistlerle şehrin ekonomik ve kültürel canlılığına önemli katkılar sunmayı sürdürüyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ