USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Üniversiteler arası Wushu heyecanı Sakarya’da

SUBÜ İLE SAKARYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE TÜSF TARAFINDAN DÜZENLENECEK WUSHU ÜNİLİG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR.

Üniversiteler arası Wushu heyecanı Sakarya’da
21-01-2026 13:57

SUBÜ ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde TÜSF tarafından düzenlenecek Wushu Ünilig Türkiye Şampiyonası başlıyor.


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Sakarya’da düzenlenecek ‘Wushu Ünilig Türkiye Şampiyonası’ başlıyor. 21-22 Ocak 2026 tarihleri arasında Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek şampiyonada, 56 üniversiteden kadın ve erkek sporcular mücadele edecek. Müsabakalar, ‘Sanda’ ve ‘Tao-lu’ olmak üzere iki ana kategori altında yapılacak. ‘Sanda’ kategorisinde kadınlar ve erkekler, 48 kilodan 90+ kiloya kadar farklı sıkletlerde tatamiye çıkacak. ‘Tao-lu’ kategorisinde ise modern tao-lu ve geleneksel tao-lu yarışma kategorilerinde müsabakalar gerçekleştirilecek. Şampiyonada SUBÜ’den 8 sporcu da mücadele edecek. Organizasyon, sporseverler tarafından salonda ücretsiz olarak takip edilebilecek.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ