Ana içeriğe geç

Üzümlü’de yabancı gelin hayvancılığa renk kattı

ERZİNCAN’IN ÜZÜMLÜ İLÇESİNE BAĞLI DEREBÜK KÖYÜNDE YAŞAYAN GÜRCİSTANLI NİNO EROĞLU, HAYVANCILIKLA UĞRAŞARAK HEM KÖY YAŞAMINA UYUM SAĞLADI HEM DE ÜRETİME KATKIDA BULUNUYOR

SON DAKİKA
Üzümlü’de yabancı gelin hayvancılığa renk kattı

Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Derebük köyünde yaşayan Gürcistanlı Nino Eroğlu, hayvancılıkla uğraşarak hem köy yaşamına uyum sağladı hem de üretime katkıda bulunuyor.


Yaklaşık 6 yıl önce köye yerleşen 46 yaşındaki Nino Eroğlu, köy sakinlerinden Süleyman Eroğlu ile evlenerek hayatını burada sürdürmeye başladı. Kısa sürede Türkçeyi öğrenen Eroğlu, hayvancılığa da uyum sağladı.


Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan Eroğlu’nun yaklaşık 20 hayvanı bulunurken, her birine isim verdiği hayvanlarıyla güçlü bir bağ kurduğu belirtiliyor.


Süt üretimi yapan Eroğlu, elde ettikleri sütle tereyağı ve peynir ürettiklerini, bu ürünleri ise çoğunlukla büyükşehirlere gönderdiklerini ifade etti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle