Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde öğrencilerle buluşarak onlara Ulu Önder’in en büyük miraslarından biri olan Nutuk’u hediye etti.
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde öğrencilerle bir araya gelerek anlamlı bir etkinliğe imza attı. Başkan Balaban, 10 Kasım günü gençlere belediye bünyesinde hizmet veren Neşe Gülersoy Kütüphanesi ile Uğur Mumcu Millet Kütüphanesi’ni ziyaret eden gençlere Atatürk’ün en önemli eseri olan Nutuk kitabını hediye etti. Başkan Balaban’a, Başkan Yardımcıları Emine Özge Arslan ve Mehmet Mesut Doğan ile Kütüphane Müdürü Zehra Yazar eşlik etti.
Öğrencilerle sohbet eden ve taleplerini dinleyen Başkan Balaban, siyasal ve milli tarihimizin temel taşlarından biri olan Nutuk’u öğrencilere armağan etti. Neşe Gülersoy Kütüphanesi’nde anı defterini de imzalayan Başkan Balaban, şu ifadeleri kaleme aldı: "Büyük Atatürk, açtığın yolda, çağdaş uygarlık yolunda bağımsız ve demokratik bir Türkiye için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. İyi ki Türk milletinin böyle bir önderi var. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum."
Ayrıca Yunusemre Belediyesi bünyesindeki Uğur Mumcu Millet Kütüphanesi’nde de öğrencilere Nutuk kitabı dağıtıldı.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA


