Ana içeriğe geç

Zehirli pusula deniz anaları Tekirdağ sahilinde görüldü

TEKİRDAĞ’IN SÜLEYMANPAŞA İLÇESİ SAHİLİNDE, HALK ARASINDA "PUSULA DENİZ ANASI" OLARAK BİLİNEN KAHVERENGİ DENİZ ANALARI GÖRÜNTÜLENDİ.

SON DAKİKA
Zehirli pusula deniz anaları Tekirdağ sahilinde görüldü

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi sahilinde, halk arasında "pusula deniz anası" olarak bilinen kahverengi deniz anaları görüntülendi. Bilimsel adı Chrysaora hysoscella olan ve zehirli türler arasında yer alan deniz anaları, Marmara Denizi’nin kıyıya yakın kesimlerinde görüldü.


Sahil boyunca farklı noktalarda su yüzeyine yakın şekilde hareket eden deniz analarının zaman zaman kümeler oluşturduğu gözlendi. Kıyıya yakın bölgelerde yoğunlaşan deniz anaları, deniz yüzeyinde dikkat çekici görüntüler oluşturdu.


Marmara Denizi’nde belirli dönemlerde görülen deniz analarının, su sıcaklığı ve denizdeki akıntılar nedeniyle kıyıya yaklaştığı değerlendiriliyor. Tekirdağ sahilinde görülen kahverengi pusula deniz analarının (Chrysaora hysoscella) temas halinde ciltte yanma ve tahrişe neden olabilen zehirli bir tür olduğu biliniyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle
Türkiye Gündemi