USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zirai dondan etkilenerek verimi yüzde 80 düşen üzüm, çiftçinin hayal kırıklığı oldu

SAKARYA’DA GEÇTİĞİMİZ SENELERDE YAKLAŞIK 85 BİN TON REKOLTE ELDE EDİLEN VE TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLEN ÜZÜMÜN BU SENE HASAT DÖNEMİNDE ZİRAİ DON OLAYI SONRASINDA VERİM, YÜZDE 80 ORANINDA DÜŞEREK ÇİFTÇİNİN HAYAL KIRIKLIĞI OLDU.

Zirai dondan etkilenerek verimi yüzde 80 düşen üzüm, çiftçinin hayal kırıklığı oldu
16-11-2025 12:44

Sakarya’da geçtiğimiz senelerde yaklaşık 85 bin ton rekolte elde edilen ve Türkiye’nin dört bir yanına gönderilen üzümün bu sene hasat döneminde zirai don olayı sonrasında verim, yüzde 80 oranında düşerek çiftçinin hayal kırıklığı oldu.


Sakarya’nın Pamukova ilçesinde kış başında yetiştirilmeye Temmuz ayında ise hasadına başlanan ve Ekim ile Kasım ayının ortalarına kadar devam edilen üzüm, çiftçinin yüzünü güldürmedi. Geçtiğimiz senelerde yaklaşık 85 bin ton rekolte elde edilen ve Türkiye’nin dört bir yanına gönderilen üzümün bu sene hasat döneminde zirai don olayı sonrasında verim, yüzde 80 oranında düşerek çiftçinin hayal kırıklığı oldu. Geçen seneye göre verimin büyük oranda düştüğünü belirten çiftçi Umut Cepheci, "Bu sene üzümlerimizde zirai dondan kaynaklı olarak kaybımız var. Verimimiz düşük ve bunu yanında hırsızlık olaylarıyla uğraşıyoruz. Yüzde 70-80 oranında zayiatımız var geçen seneye göre ve fiyatlar aynı fakat geçen seneye göre yüksek olması lazımdı verim kaybımızdan dolayı. Toplamada fiyatlar az artı işçilik maliyetleri yükseldi. Hasta yapıldı ama geçen seneye göre verim alamadık. Ayva ve üzüm denince akla ilk olarak Pamukova geliyor ama bu sen öyle bir umudumuz kalmadı nasip olursa seneye devam edeceğiz" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ