Genel

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Türkiye’nin enerji enflasyonunda OECD ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını açıkladı.

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''
20-10-2025 13:58
20-10-2025 14:00
MUĞLA

Ergun, OECD’nin Ağustos 2025 verilerine göre Türkiye’de enerji fiyatlarının son bir yılda yüzde 28,5 oranında arttığını belirtti.

 OECD ortalamasının yüzde 0,7 seviyesinde olduğu dönemde Türkiye’nin enerji enflasyonunun dikkat çekici biçimde yüksek olduğunu vurgulayan Ergun, “Vatandaşlarımız elektriğe, doğalgaza ve akaryakıta Avrupa’nın 40 katı oranında zam ödemektedir” dedi.

 Verilere göre Norveç’te enerji enflasyonu yüzde 15,4, İsveç’te ise yüzde 9,2 olurken; Türkiye bu oranların iki katından fazla bir artışla listenin başında yer aldı.

 Enerji fiyatlarındaki yükselişe ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Metin Ergun, “Enerji fiyatlarını düşürmenin yolu, üretimi teşvik eden ve vatandaşı koruyan akılcı bir ekonomi politikasıdır. Rant, israf ve beceriksizliğe dayalı yönetim anlayışıyla bu tablo değişmez” ifadelerini kullandı.

 Ergun, Türkiye’nin üretim gücünü, liyakat sistemini ve adalet mekanizmalarını yeniden inşa etmesi gerektiğini belirterek çözüm çağrısında bulundu.


Editor : ARZU BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER