?>

Biden’ın Netanyahu’ya küfrettiği iddiası

Biden’ın netanyahu’ya küfrettiği iddiası

Siyaset - 7 ay önce

Gazeteci Bob Woodward’ın yakında çıkacak olan "Savaş" adlı kitabında, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakan Benjamin Netanyahu’ya Refah’a yönelik saldırısının ardından küfrettiğini iddia etti.

ABD’li gazeteci Bob Woodward, yakında çıkacak olan "Savaş" adlı kitabında ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakan Benjamin Netanyahu’ya yönelik sert açıklamalarına yer verdi. Kitapta, Biden’ın Netanyahu’yu "kahrolası bir yalancı" olarak nitelendirdiği ve İsrail Hava Kuvvetleri’nin üst düzey bir Hizbullah komutanını öldürmesinin ardından öfkeyle Netanyahu’ya çıkıştığı yer aldı. “Bibi, hiçbir stratejin yok"

Biden ve Netanyahu arasındaki ilişkinin 2024 baharında giderek gerildiği ifade edilen kitapta. Biden’ın geçtiğimiz nisan ayında Netanyahu ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, İsrail’in Gazze-Mısır sınırında bulunan Refah kentine yönelik askeri operasyona dair "Senin stratejin ne dostum?" diyerek Netanyahu’yu sorguladığı aktarılarak, Netanyahu’nun Hamas’ın Gazze’deki son kalesi haline gelen Refah’a girilmesi gerektiğini savunduğu ifade edildi. Kitapta, Biden’ın, bu stratejinin eksik olduğunu vurguladığı ve "Bibi, hiçbir stratejin yok" dediği belirtildi.

Kitapta, Biden’ın İsrail’in Refah’a yönelik operasyonu hakkında danışmanlarına, "Bir şeyler yapacağını biliyorum ama bunu sınırlamanın yolu ona ’Hiçbir şey yapma’ demek” diyerek Netanyahu’nun daha büyük bir karşılık vermesini engellemeye çalıştığı aktarıldı.

Geçtiğimiz nisan ayında, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Büyükelçiliği yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına düzenlediği saldırıya yer verilen kitapta, ABD ve müttefiklerinin İsrail’e destek vererek İran’ın misillemelerini engellediği kaydedildi. Kitapta, ABD ve diğer müttefiklerin İran’ın İsrail’e ateşlediği füzelerin çoğunun engellemesine yardım etmesinin ardından Biden’ın Netanyahu’yu karşılık vermemeye ve “kazanmayı kabul etmeye” çağırdığı ifade edildi. “Bibi, ne oluyor lan?"

Geçtiğimiz temmuz ayında İsrail’in, Hizbullah’ın en üst düzey komutanlarından biri olan Fuad Shukr’u öldürmesine değinilen kitapta, Shukr’un öldürülmesi üzerine Biden’ın, Netanyahu’ya sert bir şekilde çıkıştığı ve "Bibi, ne oluyor lan?" diye bağırarak, İsrail’in ve Netanyahu’nun küresel imajının giderek "haydut bir devlet, haydut bir aktör" gibi algılandığını aktardığı ifade edildi.

Biden’ın, Netanyahu hakkında özel konuşmalarında ise oldukça sert ifadeler kullandığı ve küfür ettiği öne sürülen kitapta, Biden’ın Netanyahu’ya "O lanet olası bir yalancı" ve "kötü bir adam" olarak nitelendirdiği belirtildi. ABD’nin Orta Doğu politikası ve Suudi Arabistan ilişkileri

Kitapta, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile İsrail-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleşmesi üzerine yaptığı görüşmelere de değiniliyor. Blinken’ın, Selman’a Filistin devleti konusunda Suudi Arabistan’ın tutumunu sorduğu aktarılan kitapta, Selman’ın "İstiyor muyum? Çok da önemli değil. İhtiyacım var mı? Kesinlikle" şeklinde cevap verdiği belirtildi.

Biden ve Netanyahu arasındaki diplomatik ilişkinin ne kadar zor bir dönemden geçtiğini ve iki lider arasındaki güvensizliğin boyutlarını gösteren kitapta, Biden’ın Netanyahu’ya yönelik sert eleştirileri, İsrail’in Orta Doğu’daki askeri operasyonlarına dair ABD’nin tutumunda bir değişim olup olmadığını okuyucuya sorgulatıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

İlgili Haberler

BBP Genel Başkanı Destici: "Bizim yerimiz net bir şekilde Pakistan’ın yanıdır"

14:41 - Siyaset

Pakistan Ulusal Güvenlik Konseyi toplandı: "Hindistan’ın saldırısı açıkça savaş eylemi"

14:30 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Terörsüz Türkiye süreci bir devlet politikasıdır ve bu çerçevede bütün bu hassasiyetler tüm boyutlarıyla takip edilmektedir"

14:09 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun amcasının cenaze törenine katıldı

14:04 - Siyaset

MHP Lideri Bahçeli, TBMM’de Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma programına katıldı

14:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

19 Yaşındaki Mert Esat Ölmez Engelleri Aşıyor

13:41 - Gündem

Göçmen Kuşların Gizemli Yolculukları

13:41 - ÇEVRE

Binlerce Dönüm Kanola Tarlası Çiçek Açtı

11:52 - Gündem

İthal Tohumluklarda Virüs Tespit Edildi

11:52 - Ekonomi

Otobüsüyle 40 Köyün İhtiyacını Gideriyor

11:52 - Gündem