“CUMHURBAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Gündem - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Gezi eylemcilerine yönelik sözlerine tepkiler büyüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, “Cumhurbaşkanı Türk ceza kanununun 125. maddesinde hakaret suçunu işlemiştir, Türk ceza kanunun 126. maddesinde ki halkı kin ve düşmanlığı tarih suçunu işlemiştir. Sürtük kelimesini kabul etmeyen insanlarla birlikte suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Türkiye’deki bütün kadınlara sesleniyorum, lütfen gidin bulunduğunuz yerlerde adliyeye başvurun yasal haklarınızı kullanın hiç kimsenin sizlere sürtük demeye hakkı yoktur” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Gezi eylemcilerine yönelik sözlerine tepkiler büyüyor. CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, CHP Kadın Kolları Temsilcileri ile Marmaris Adliyesi önünde bir araya geldi.  Zekican Balcı basın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadeler nedeniyle bir araya geldiklerini aktaran Zekican Balcı, Cumhurbaşkanlığı yeminini hatırlattı. Balcı şöyle konuştu: “AK Parti grup toplantısında biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı ve bu konuşmasında daha önce biz alıştık. Cumhurbaşkanın toplumun belli kesimlerini kendisi gibi düşünmeyen partisi gibi düşünmeyen toplumun kesimlerini halkımızın bir kısmını ötekileştirmesini bazı olumsuz sıfatlar yakıştırmasına alışmıştık. Fakat, geçen haftaki grup toplantısında artık olayın boyutu farklı bir yere taşındı ben bu anlamda şöyle bir giriş yapmak istiyorum; Anayasamızın 103. maddesi cumhurbaşkanının göreve başlamadan önce yeminini içerir. Bu emin aynen şu şekildedir ; “Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma anayasaya hukukun üstünlüğüne demokrasiye Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma milletin huzur ve refahın milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak yüceltmek ve üzerime aldığım görevleri tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk milleti ve tarih huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim der”

CUMHURBAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadeleri kınayan Balcı, “Şimdi bu konuşma üzerine ve bu yeminin üzerine geçen haftaki grup toplantısında AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu konuşmayı yaptı: “Tarihimize gezi olayları adıyla bir ihanet bir utanç bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin dokuzuncu yılındayız. Olaylar İstanbul’da gezi parkında birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013’ün Mayıs sonu Haziran başı gibi alevlendirmişti ağaç bahanesiyle takılan kıvılcım bir anda Türkiye’nin hükümetinin milli projelerini uluslararası çıkarlarını hedef alan bir tartışmaya dönüşmüştür. Düşünün Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Caminin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta Cami’nin içini pislemiştir, bunlar böyle bunlar, çürük bunlar, sürtük bunlar için ulu mabet nedir ne değildir böyle bir şey yok” şeklinde ifade kullandı. Şimdi bütün yanın gözü önünde canlı yayında kendisi gibi düşünmeyen sadece amaçları Avrupa İnsan Kakları Sözleşmesinin 10. maddesinden kaynaklı ifade özgürlüğünü kullanmak için orada bulunan insanlara kadınlara sürtük denmesi bırakın bir Cumhurbaşkanına sokaktaki bir vatandaşımız da bile yakışmayan bir ifadedir. Kaldı ki bu konuşmasıyla Sayın Cumhurbaşkanı Türk ceza kanununun 125. maddesinde hakaret suçunu işlemiştir, Türk ceza kanunun 126. maddesinde ki halkı kin ve düşmanlığı tarih suçunu işlemiştir. Yine Türk ceza kanununun 257. maddesinin görevi kötüye kullanma suçunu işlemiştir ve son olarak yine Türk ceza kanunun 122. maddesinde yer alan nefrete dayalı ayrımcılık suçunu işlemiştir” dedi.

ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarf ettiği özlerin kabul edilemez olduğunun altını çizen Balcı, suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Türkiye’de yaşayan kadınlara seslenen Balcı, “ yaşayanlar olarak bu ifadeleri, çürük ve sürtük ifadelerini kabul etmediğimiz için AKP Genel başkanı hakkında bugün Marmaris Adliyesinde toplanarak arkamda görmüş olduğunuz kalabalıkta sürtük kelimesini kabul etmeyen insanlarla birlikte suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Cumhurbaşkanı ve partilerin genel başkanları vatandaşlarının halkının şereflerine ve onurlarına sahip çıkmak için o koltuklara talip oldular ve seçildiler. Tam tersi bizim ülkemizde maalesef kendi gibi düşünmeyenleri için terörist, FETÖ’cü, PKK’lı, vandal, sürtük, sürtük gibi ifadeler kullanıyor. Ben bunu bütün Türk milletinin vicdanına bırakıyorum, şunu da ifade etmek istiyorum; “Kadınlar için sürtük ifadesi kullanmış erkekler içinde çürük ben kendi adıma konuşuyorum. Ben çürük raporu alıp da askerden kaçmadım. Aslanlar gibi askerliğimi yaptım, bu çürük ifadesini kendi adıma kabul etmiyorum, burada ki kadınlarımız da sürtük kelimesini kabul etmiyor, dolayısıyla biz artık sesimizi daha çok yükseltmek zorundayız. Ben buradan Marmaris Adliyesi’nden Türkiye’deki bütün kadınlara sesleniyorum, lütfen gidin bulunduğunuz yerlerde adliyeye başvurun yasal haklarınızı kullanın hiç kimsenin sizlere sürtük demeye hakkı yoktur” diye konuştu.

ATAKAN IŞIK

Haftanın Öne Çıkanları

Uzmanlar ‘uyuz hastalığına karşı vatandaşları uyardı

2022-06-02 10:00 - Sağlık

Şok diyet yerine “sürdürülebilir” diyetleri tercih edin

2022-06-05 10:30 - Sağlık

Dünya süt gününde süt içtiler

2022-06-01 12:00 - Sağlık

Bronz teniyle sahilin yıldızı oldu

2022-06-01 14:00 - Magazin

Özge Özpirinçci basın mensuplarına sitem etti

2022-06-01 14:00 - Magazin

Köyceğizde Ritim Saz Topluluğu Konserine ilgi yoğun oldu

2022-06-03 19:00 - Kültür Sanat

“CUMHURBAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR”

2022-06-07 11:51 - Gündem

İLK GÜNKÜ HEYECANIYLA

2022-06-02 11:52 - Gündem

Köyceğiz Portakalı Coğrafi işaretini aldı

2022-06-04 10:00 - Ekonomi

TIRın altına giren minibüs parçalandı, 1 yaralı

2022-06-03 03:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Cizre’de sağanak yağmur etkili oldu

15:18 - Gündem

Eyyübiye Belediyesi fidanlığı yeni yerinde

15:08 - Gündem

Siirt Belediyesi zabıta ekipleri denetimleri devam ediyor

14:49 - Gündem

Melikgazi’den şehrin merkezine yeni görünüm kazandıracak proje

14:43 - Gündem

Erciş’te yağmur ve dolu etkili oldu

14:40 - Gündem

Günün Manşetleri

Sinop’ta otomobil elektrik direğine çarptı: 2 yaralı

15:33 - Asayiş

Eski sevgilisine zorla not okutturup video çektiği iddia edilen oyuncu Batuhan Karacakaya’ya beraat

15:32 - Asayiş

Fırında unutulan yemek az daha evi yakıyordu

15:31 - Asayiş

Trafik kazasında hayatını kaybeden genç işadamı son yolculuğuna uğurlandı

15:18 - Asayiş

Bursa’da yol verme kavgası kamerada

15:18 - Asayiş