?>

Türk Yıldızları, Selçuk Üniversitesinde

TÜRK YILDIZLARI AKROBASİ TİMİ, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN ULUSLARARASI SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ VE GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI SATEGS’2025 KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU.

Genel - 6 ay önce

Türk Yıldızları Akrobasi Timi, Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Savunma Teknolojileri ve Gelecek Stratejileri Konferansı SATEGS’2025 kapsamında öğrencilerle buluştu.

Selçuk Üniversitesi Müzesinde düzenlenen, Türk Yıldızları ekibinin gösterilerinin yer aldığı klip ve sunumlara yer verilen etkinlikte; Hava Pilot Binbaşı Alim Kocaman, Hava Pilot Binbaşı Mehmet Kılıç, Hava Pilot Binbaşı Sami Yalçın, Hava Pilot Üsteğmen Mehmet Cihad Karadutlu ve Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Fatih Sağlam bilgi ve deneyimlerini anlattı. Hava Pilot Binbaşı Alim Kocaman, yetenek ve cesaretin kendileri için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirtti. Gösteri esnasında kanatlar arasındaki mesafeyi bir metre olarak tutmaya çalıştıklarını aktaran Kocaman, "Genelde gösterilerimizde birkaç hareketin dışında hareketlerimizin yüzde 80’i yerden 300 fit ila bin 500 - 2 bin fit arasında oluyor. İnanılmaz kesişimler, aynı zamanda inanılmaz hareketler yapmaya çalışıyoruz. Bunlar için de tabii ki cesaret gerekiyor. Yapılan iş stresli, yaklaşık bin kilometre hızla hareketler yapıyoruz" dedi.

Hava Pilot Üsteğmen Fatih Sağlam da Türk Yıldızları’nın dünyada sayılı süpersonik jet timleri arasında zirvede yer aldığı söyledi. Timin 1 milyon 400 bin seyirci rekorunu da elinde bulundurduğunu ifade eden Sağlam, "Türkiye Cumhuriyeti olarak gittiğimiz her ülkede, her yerde gösteri yapabilecek imkan ve kabiliyete sahibiz. Yılda ortalama 20 yurt içi, 5 de yurt dışında gösteri gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar da 124 farklı il ve ilçemizde 535 gösteri icra ettik. Ağırlıklı olarak Avrupa olmak üzere de 26 farklı ülkede 176 gösteri gerçekleştirdik. Türk Yıldızları demek; Türk bayrağını, Türk bayrağının rengini, ülkemizin onurunu taşımak, milletimizi, ailemizi gururlandırmak, limitlerde yaşamak, limitlerde uçmak, limitleri de bilmek. Bizler limit konusuna gerçekten çok önem veriyoruz. Limitleri sonuna kadar zorluyoruz ancak kesinlikle hiçbir limiti aşmıyoruz. Bu disiplinle filomuzda tüm eğitimlerimiz ve uçuşlarımız gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

BODRUM TRAFİĞİNİ RAHATLATICAK PROJE

2025-12-19 11:04 - Ulaşım

Espressolab’den Tommy Cash sürprizi

2025-12-17 12:27 - Magazin

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

Türkiye güzelini seçti

2025-12-18 10:25 - Magazin

Kütahya’da ’Türk Halk Müziği Yetenek Sınavı’ düzenlendi

2025-12-15 09:32 - Magazin

Bu kelimeyi herkes kullanıyordu... Artık Mehmet Çevik’ten izin alacaklar

2025-12-14 12:07 - Magazin

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

İlgili Haberler

Kuşadası Kent Lokantası’nda 2 ayda 8 bin 852 kişiye yemek hizmeti

18:05 - Genel

Başkan Özçelik kazanın başına geçip vatandaşlara aşure ikram etti

17:24 - Genel

KASK: "Kamu çalışanları ekonomik büyüme ve refahtan hak ettiği payı almalı"

17:15 - Genel

Aşurenin bereketi Keles’te paylaşıldı

17:14 - Genel

Çekmeköy’ün ikinci Emekli Kültürevi kapılarını açtı

17:04 - Genel

Günün Manşetleri

İş arkadaşlarını bıçaklayan sanığa 18 yıl 4 ay hapis

16:40 - Asayiş

Ekipler dane kaybı ve yangın riskine karşı sahada

16:14 - Gündem

10 yıllık hobi nostalji dükkanına dönüştü

15:35 - İnsan

4 kişiyi silahla yaralayan zanlı yakalandı

14:43 - Asayiş

Bir yıllık turizm geliri 65 milyar dolara ulaştı

14:34 - Kültür Sanat