
Denizli’de 38 yıl önce yapılan imar düzenlemesiyle birlikte okul alanı olarak ayrılan 3 bin 128 metre karelik arsanın ayrılma sebebine hizmet etmesini sağlamak amacıyla 618 hissedarını bulmaya çalışan Dokuzkavaklar Mahalle Muhtarı İlyas Yolcu, "Mahallemizde yaklaşık 40 yıldır bekleyen bu atıl durumda olan arsamızın hisse sahibi çok söz sahibi yok. Biz ise eğitim yuvası olduktan sonra buradan yetişecek olan öğrencilerimizin de bölgemize, şehrimize, Türkiye’mize, dünyamıza faydası olsun" dedi. Denizli’nin Pamukkale İlçesi Dokuzkavaklar Mahallesi 3181 ada 1 parsel üzerinde bulunan arsa 38 yıl Dokuzkavaklar Mahallesinde yapılan imar çalışmasında okul alanı olarak ayrıldı. 618 kişinin hissesinin bulunduğu arsaya mahalledeki okul sayısının yetersiz olması sebebiyle yeni okul yapılmasını isteyen Dokuzkavaklar Mahalle Muhtarı İlyas Yolcu çalışmalara başladı. Muhtar ilk olarak arsanın ayrılma amacına hizmet etmesini sağlamak amacıyla 618 kişiden oluşan hissedarların peşine düştü. 45 santimetrekare ile 111 metrekare arasında hisseleri değişen 618 kişiden hisseleri toparlamak istiyor. Dokuzkavaklar Mahallesi’nde okul sayısının yetersiz olduğu için öğrencilerin servislerle başka okullara gittiğini belirten Dokuzkavaklar Mahalle Muhtarı İlyas Yolcu ,"Mahallemizin eğitim ile ilgili artan nüfus ile beraber eğitim alanımız ihtiyaç duruma düştü. 1987 yıllarında o günün şartlarında belirlenmiş ve her geçen gün hissedarımız artıyor. Hissedar sayımız yaklaşık 600 kişi. Her geçen gün ortaokul alanı olarak düşündüğümüz arsanın hissedarı artıyor. Bu arsada vatandaşlarımız 1 metrekare, 5 metrekare gibi hisseleri var. Bu parça hisseler onların üzerine bir yük. Buradaki hisse sebebiyle vergi borçları birikiyor. Bu da hissedarlar için bir yük. Hissedarlarımızın üstündeki bu yükü alıp hem burada çocuklarımıza, mahallemize, bölgemize eğitim yuvasına dönüşmesini sağlamak için çalışıyoruz. Önce gönüllüğe tabi yani hissedarlarımızın üzerlerindeki hisseleri bize vermeleri durumunda bizlerde gerekli kurum ve kuruluşlara dilekçe haline getirip gerekli çalışmaları yapacağız" dedi. "Bu alanın otluk, çöplük ve moloz atıklarından kurtarıp eğitim yuvası olmasını istiyoruz"
38 yıldır boş ve atıl durumda arsanın hissedarlarının genellikle ilçelerde ve yurtdışında olduğunu ifade eden Muhtar Yolcu, "Bu arsanın okul alanı olarak belirlenmesi bugün itibariyle 40 yıl olmuş. Bu arsamızın boş durumda 40 yıl daha böyle geçirmesini istemiyoruz. Vatandaşlarımızın da talebi bu yönde. Burada tabi söz sahibi biz değil hissedarlar. Hisse sahipleri eğer ‘Kardeşim biz buradaki yerimizi bağışlayalım, eğitim yuvası olsun’ derlerse inşallah en kısa zamanda çalışmaların başlanıp mahallemize eğitim yuvası kazandırmış olacağız. Yaklaşık mahalle olarak nüfusumuz 20 bine ulaştı. Bu mahallemize artık ortaokul şart oldu. Böyle bir alanımızın da mahallemizin merkezi noktasında olması bizleri sevindiriyor. Bu alanın otluk, çöplük ve moloz atıklarından kurtarıp eğitim yuvası olduğu günleri görmek istiyoruz. Mahallemizde yaklaşık 40 yıldır bekleyen bu atıl durumda olan arsamızın hisse sahibi çok söz sahibi yok. Biz ise eğitim yuvası olduktan sonra buradan yetişecek olan öğrencilerimizin de bölgemize, şehrimize, Türkiye’mize, dünyamıza faydası olsun. Genellikle bu hissedarlarımızı çoğu Tavas, Acıpayam, Çal ilçeleri ve farklı noktalarda bağlı. Yaklaşık 80-100 kişi ise yurt dışı bağlantılı. Yurt dışında olan kardeşlerimize ise Türkiye’ye izine geldiğinizde 1 günün sadece 1 saatini ayırıp üzerinizdeki olan yükü alıp burada eğitim yuvası olmasını sağlamak" şeklinde konuştu. "750’ye aşkın öğrencimiz okul için farklı mahallelere gidiyor"
Dokuzkavaklar Mahallesi 3181 ada 1 parselde yer alan arsa üzerine okul yapılabilmesi için hissedarlardan destek olmalarını isteyen Muhtar Yolcu, "Vatandaşımız, hisse sahiplerimiz, ebeveynler kısacası hepimiz el ele verip mahallemizde ortaokulun olmasını sağlayalım. Buradan hissedarlarımız bu çağrıyı alıp gerekeni yapacağını düşünüyorum ve teşekkür ediyorum. Bu arsamız 40 yıl daha beklemesin eğitim yuvası olsun. Şuanda yaklaşık 750’ye aşkın öğrencimiz okul için farklı mahallelere gitmek durumunda. Bizim de burada isteğimiz orta ve dar gelirli aileleri zor durumda bırakmadan kendi mahallerindeki okula varmaları çünkü diğer mahalleye giden öğrenciler için servis giderleri bulunuyor. Bu sıkıntıların giderilmesi mahallemize yeni eğitim yuvası oluşması için hissedarlardan destek bekliyorum" ifadelerini kullandı.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA