USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Bursa protokolünün eşleri BTSO Mutfak Akademi’ye katıldı

Türk mutfağı haftası etkinlikleri kapsamında, bursa’nın coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan cantık yapımı için bursa protokolünün eşleri mutfağa girdi.

Bursa protokolünün eşleri BTSO Mutfak Akademi’ye katıldı
27-05-2025 12:46

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Bursa’nın coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan cantık yapımı için Bursa protokolünün eşleri mutfağa girdi.


Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız ve il protokolünün eşlerinin katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte geleneksel tarifler yaşatıldı. 1800’lü yıllardan bu yana özellikle düğün, mevlit, kına gibi özel günlerde sunulan Bursa’nın coğrafi işaretli lezzetinden cantık, el birliği ile hazırlandı. Program zeytinyağlı enginar, süt helvası, Gemlik zeytini, Geledelek turşusu ve şıra tadımı ile devam etti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ