USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde tüfekli şiddete tepki

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde kendisiyle ilgilenilmediğini öne süren pompalı tüfekli bir saldırganın bazı sağlık çalışanlarını tehdit etmesi sonrasında hastanede beyaz kot verilmesiyle ilgili Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran tepki gösterdi.

24-04-2024 12:51
24-04-2024 13:06
İZMİR

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde kendisiyle ilgilenilmediğini öne süren pompalı tüfekli bir saldırganın bazı sağlık çalışanlarını tehdit etmesi sonrasında hastanede beyaz kod verilirken, polis ekipleri tarafından yakalan saldırgan sevk edildiği adliyede tutuklanmasıyla ilgili Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran basın toplantısında sert tepki gösterdi. Boran, “Elinde silahlı bir şahsın hastanenin dokuzuncu katında bulunan kulak burun boğaz servisine kadar çıkması kabul edilemez” dedi.

Başkan Boran, “Ülkemizin her bir köşesinden hemen hemen her gün duyduğumuz sağlıkta şiddet haberlerinin dünkü adresi İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi. Yap-kirala-işlet-devret-sistemiyle yani kamu-özel iş birliğiyle yapılan şehir hastanesinin yüklenici firmanın yeterli personel çalıştırmadığı için sürekli hizmet aksaması yaşanıyor” diye konuştu.

 

GÜVENLİK ACİL SERVİSE GEÇ GELİYOR
Özellikle acil biriminde 5-6 acil servisi bulunduğunu belirten Berna Boran şunları söyledi: “Bu acil servislerdeki çalışan arkadaşlarımız, biz güvelik çağırdığımızda buraya 5-6 dakika da gelemiyor. Geç gelen güvenlik olay meydana geldikten sonra ulaştığında güvenlik gelse ne gelmese ne şeklinde ifadelerde bulunuyor. Açıldığından bu yana hala bu güvenlik zafiyetinin önüne geçilmemesi hastanede görev yapan sağlık çalışanlarımızı ve bizleri artık daha da fazla endişelendirmektedir. İddialara göre, elinde silahlı bir şahsın hastanenin 9’ncu katında bulunan KBB (kulak burun boğaz) servisine çıkması kabul edilemez.”

HASTANEDE SÜREKLİ AKSAKLIKLAR YAŞANIYOR

Birlik Sağlık Sen olarak, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açıldığı günden bu yana, hatta açılmadan hastaneyle ilgili aksaklık ve eksikliklerini sürekli basına yansıttıklarını hatırlatan Başkan Boran, “Tehlikeli silahlı bir kişinin elini kolunu sallayarak hastane içerisinde dolaşması personelleri tehdit etmesi kabul edilemez. Defalarca yüklenici firmanın uhdesinde olan güvenlik ve diğer personel eksikliklerini dile getirdik. Maalesef alınan bir tedbir yok.

Sağlık Bakanlığımız, pansuman tedbirlerden vazgeçip, gerçekçi ve etkili tedbirler almalıdır.

Tükenmişlik sendromu yaşayan sağlık çalışanlarımızın maruz kaldıkları travmanın sorumluları kim ya da kimlerdir? Sadece hasta (müşteri) memnuniyeti düşünülmemeli, sağlık çalışanlarının da bir insan, anne, evlat olduğunun da bilincine varılmalıdır” dedi..

 

DOĞRUYOL: SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEMENİN YOLU ETKİN TEDBİRLER ALMAKTIR

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlıkta şiddetle ilgili Sağlık Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere ilgili bakanlıkların ve yetkililerin samimi olmadığını, sağlıkta şiddeti önlemenin yolunun caydırıcı tedbirler almak olduğunu ifade etti.

Eylemi gerçekleştiren kişi kadar tedbir almayan kurum ve kuruluşların da sorumlu olduğunun altını çizen Doğruyol, “Sağlıkta şiddeti önlemenin yolu etkin tedbirler almaktır. Sağlık çalışanlarımızın görevi başında olan memurlar olduğu unutulmamalıdır. Adliyelerimizdeki hakimlerimiz, savcılarımız karakollarımızdaki polislerimiz neyse sağlık çalışanlarımız da odur.

Personelini ALO 184 Şikayet hattıyla şikayet ettiren bakanlığın personeline koruması beklenemez. İzmir Şehir Hastanesinde yaşanan olay şiddetin geldiği nokta açısından oldukça önemlidir” diye konuştu.

 

YAŞANAN OLAYIN ASIL SORUMLUSU YÜKLENİCİ FİRMADIR

Başkan Doğruyol, İzmir Şehir Hastanesinde yaşanan olayın asıl sorumlusunun yüklenici firma olduğunu da belirterek şöyle konuştu: “Güvenlik, taşıma personeli, temizlik gibi hizmetlerde yaşanan aksaklık ve eksikliklerin sorumluluğu yüklenici firmadadır. İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamada konuyu kapatmaya çalışması uygun değildir. Şiddet, tehdit baskısı altında sağlık çalışanlarımızın sağlıklı hizmet vermesi de beklenemez.

Sağlık hizmetleri sunumuz vatandaş memnuniyeti üzerinden gitmektedir. Elbette vatandaşlarımız memnun olsun. Ancak Sağlık çalışanlarımızın da bu ülkenin vatandaşları olduğu, can güvenliği olan ortamlarda sağlık hizmeti vermesi gerektiği unutulmamalıdır.”


Editor : Mustafa SARIİPEK (Yayın Danışmanı)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42