USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Konya "2026 Avrupa Bisiklet Başkenti" oldu

Konya büyükşehir belediye başkanı uğur ibrahim altay, konya’nın 2026 avrupa bisiklet başkenti unvanını almaya hak kazandığını duyurdu.

Konya "2026 Avrupa Bisiklet Başkenti" oldu
12-08-2025 14:25

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını almaya hak kazandığını duyurdu.


Konya’nın 2023 yılında Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES) tarafından verilen Dünya Spor Başkenti unvanını başarıyla taşıdığını hatırlatan Başkan Altay, "Geçtiğimiz günlerde ACES Başkanı Gian Francesco Lupatelli’yi ağırladık. Biliyorsunuz daha önce Dünya Spor Başkenti olmuştuk. 2020 yılında da örnek bisiklet yatırımlarımızla Avrupa Bisiklet Başkenti olmak için bir başvurumuz olmuştu. Bu kabul gördü ve 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti ilan edildik. İnşallah 2026 yılında şehrimizde bisikletin daha yoğun kullanılmasıyla ilgili çabalar göstermeye hep birlikte devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


2025 yılı için Avrupa Bisiklet Başkenti unvanı İngiltere’nin Manchester şehrine verilmişti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ