USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ordu’da minikler, meyve fidanlarını toprakla buluşturdu

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ, VELİLERİNİN DE DESTEĞİYLE "YEŞİL VATAN" PROJESİ KAPSAMINDA 16 ADET MEYVE FİDANI DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ordu’da minikler, meyve fidanlarını toprakla buluşturdu
20-11-2025 09:43

Ordu’nun Ünye ilçesinde anasınıfı öğrencileri, velilerinin de desteğiyle meyve fidanlarını toprakla buluşturdu.


Ünye Fevzi Çakmak İlkokulu’nda okuyan 80 anasınıfı öğrencisi, öğretmenleri Hamiyet Öztürk öncülüğünde ve velilerinin desteğiyle okul bahçesini yeşillendirerek ’Yeşil Vatan’ projesi kapsamında 16 adet meyve fidanını toprakla buluşturdu.


Fidan dikimi ile çocuklara doğa ve çevre sevgisini aşılamayı hedeflediklerini belirten okulun Anasınıfı Öğretmeni Hamiyet Öztürk, "Bu etkinlikle, yeşil vatanımızı korumayı, çocuklarımıza fidan dikme sevgisini aşılamayı, doğamızı ve çevremizi korumayı hedefledik. Ülkemizde son yıllarda çok fazla yangın meydana gelmesi ve bu yangınlarda birçok hayvanımızın telef olması nedeniyle, bu bilinci 16 meyve fidanı dikimi yaparak çocuklarımıza aşılamaya çalıştık. Çocuklarımız bu etkinlikte çok mutlu oldu ve özellikle ellerini çamura sokmaları onların çok hoşuna gitti. Bence herkesin mutlaka bir fidan dikmesi gerekiyor. Şu anda ağaç kesimi çok fazla var. Özellikle yaşlı ağaçlar değil, genç ağaçlar çok fazla kesiliyor. Bu nedenle, herkes bir ağaç kestikten sonra en az 2 tane fidan dikmelidir" dedi.


Çocuklar daha sonra diktikleri meyve fidanlarını öğretmenler ve velilerin eşliğinde suladı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ