USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Rektör Adıgüzel, ’Bursa Teknik Üniversitesi Konuşmaları’nın konuğu oldu

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KONUŞMALARI'NIN 5'İNCİ SEZON 51’İNCİ BÖLÜMÜNE KONUK OLAN ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. YUSUF ADIGÜZEL; ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER, KAMU DİPLOMASİSİ VE KÜRESEL DÖNÜŞÜMÜ DEĞERLENDİRDİ.

Rektör Adıgüzel, ’Bursa Teknik Üniversitesi Konuşmaları’nın konuğu oldu
25-12-2025 15:25

Bursa Teknik Üniversitesi Konuşmaları’nın 5’inci sezon 51’inci bölümüne konuk olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel; uluslararası öğrenciler, kamu diplomasisi ve küresel dönüşümü değerlendirdi.


Rektör Adıgüzel, ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin Asya, Avrupa ve Afrika arasında stratejik bir köprü konumuna yükseldiğini belirtti. Türkiye’yi güçlü kılan unsurun kaba güç değil; eğitim, kültür, insani yardımlar ve uluslararası etkileşimler yoluyla inşa edilen yumuşak güç olduğunu ifade etti. Bugün birçok küresel sorunun çözümünde Türkiye’nin kilit ülkelerden biri hâline geldiğini belirten Adıgüzel, bu sürecin çok boyutlu bir diplomatik yaklaşım gerektirdiğine dikkat çekti. Uluslararası öğrencilerin bu dönüşüm sürecinde en önemli insan kaynağı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Adıgüzel, üniversitelerde kurulan akademik ve sosyal bağların uzun vadede ülkeler arası iş birliklerini, ticari ilişkileri ve karşılıklı güveni beslediğini söyledi. Adıgüzel, yükseköğretim kurumlarının yalnızca bilgi üretim merkezleri değil, aynı zamanda ülkeler arasında kalıcı ilişkiler kuran stratejik aktörler olduğunu vurguladı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ