USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Sinop Kalesi’ndeki kalekondular kamulaştırılıyor

SİNOP VALİSİ DR. MUSTAFA ÖZARSLAN, "SİNOP KALESİ KORUMA ALANINDAKİ BİNALARIN VE KALEKONDULARIN KALDIRILMASI" ÇALIŞMALARINA YÖNELİK OLARAK 28 TAŞINMAZ ARASINDAN ÖNCELİKLE KAMULAŞTIRILMASI GEREKEN 6 ADET "KALEKONDU" TAŞINMAZININ İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN KAMULAŞTIRILACAĞINI AÇIKLADI.

Sinop Kalesi’ndeki kalekondular kamulaştırılıyor
25-10-2025 12:45

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Sinop Kalesi Koruma Alanı’nda yer alan "kalekonduların" kaldırılması kapsamında 6 taşınmazın İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılacağını açıkladı.


Vali Özarslan, sürece ilişkin yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı (Kentsel Dönüşüm Başkanlığı) tarafından 16 milyon TL ödeneğin 22 Ekim 2025 tarihinde İl Özel İdaresine gönderildiğini belirtti. Bu ödenekle birlikte gerekli bürokratik ve yasal işlemlerin başlatıldığını ifade eden Özarslan, çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini vurguladı.


Desteklerinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve katkılarından ötürü AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e teşekkür eden Vali Özarslan, kale ve surların korunmasının kentin turizm ve kültürel mirasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ