USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tekirdağ’da Marmara Denizi için 4 gün süren çevre denetimi

Marmara denizi’nde müsilajla mücadele kapsamında tekirdağ’da dört gün boyunca toplam 33 tesis, il çevre, şehircilik ve iklim değişikliği müdürlüğü ekiplerince denetlendi.

Tekirdağ’da Marmara Denizi için 4 gün süren çevre denetimi
28-06-2025 11:46

Marmara Denizi’nde müsilajla mücadele kapsamında Tekirdağ’da 4 gün boyunca toplam 33 tesis, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerince denetlendi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Marmara Denizi’ne kıyısı olan illerde eş zamanlı başlatılan çevre denetimleri çerçevesinde, Tekirdağ’da 23-26 Haziran 2025 tarihleri arasında İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü koordinasyonunda kapsamlı saha denetimleri gerçekleştirildi.


Marmara Denizi’ne atıksu deşarjı bulunan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (TESKİ) ait kentsel atıksu arıtma tesisleri, organize sanayi bölgelerine ait atıksu arıtma tesisleri ile münferit sanayi ve evsel atıksu arıtma tesisleri denetim kapsamına alındı.


Toplam 4 gün süren çalışmalar boyunca 33 farklı tesis denetlenirken, 29 adet atıksu numunesi alınarak analize gönderildi. Numunelerin sonuçlarına göre tesislerde mevzuata uygunluk değerlendirmesi yapılacağı ve gerekli idari yaptırımların uygulanabileceği kaydedildi.


Marmara Denizi’nde yeniden müsilaj oluşumunun önlenmesine yönelik bu denetimlerin sürdürülebilir çevre hedefi doğrultusunda devam edeceği bildirildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ