USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Veloturk Gran Fondo Çeşme’nin basın toplantısı yapıldı

BU YIL 9. KEZ DÜZENLENECEK VELOTURK GRAN FONDO ÇEŞME'NİN BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Veloturk Gran Fondo Çeşme’nin basın toplantısı yapıldı
25-10-2025 15:06

Bu yıl 9. kez düzenlenecek Veloturk Gran Fondo Çeşme’nin basın toplantısı gerçekleştirildi.


Veloturk Gran Fondo Çeşme yarın 17 ülkeden 715 sporcuyu katılımıyla yarın İzmir’in Çeşme ilçesinde yapılacak. ’Bisiklete binmeyen çocuk kalmasın’ mottosuyla farkındalık oluşturulan organizasyon, ’Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler’ projesine de destek olacak. Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek yarış, 91K, 67K ve 41K’lık parkurlarda kıyasıya mücadeleye sahne olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Valiliği ve Bisiklet Federasyonu’nun destekleriyle gerçekleşecek yarış öncesi düzenlenen basın toplantısına; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi Başkan Yardımcısı Banu Ayhan, Çeşme Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yavuz Yaşar, Veloturk ekibinden Sarper Günsal, Umut Duygu, Aydın Delicanlı, Berkem Ceylan, Argeus Travel & Event Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney ve basın mensupları katıldı. Mehmet Maraşlı: "Sürdürülebilir olması gayet önemli"


Çeşme ilçesinin coğrafi özellikleriyle bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek özel bir bölge olduğundan bahseden Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, "Yaz aylarında oldukça yoğun bir dönem geçiriyoruz ancak artık sonbaharda da Çeşme’nin unutulmaması için farklı spor etkinlikleri düzenleniyor. Yapılan işlerin sürdürülebilir olması ise bizim için son derece önemli. Siz bu organizasyonları devam ettirdiğiniz sürece biz de her zaman destek olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Lal Denizli: "Kazasız belasız bir yarış diliyorum"


Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Bu hafta sonu hem Uluslararası Kadın Liderler Zirvesi’ne hem de Veloturk Gran Fondo Çeşme’ye ev sahipliği yapıyoruz. Bu tür faaliyetlerin mutlaka artması gerektiğine inanıyorum. Umuyorum ki bu organizasyonlar, Çeşme’de düzenlenecek nice etkinliğe kapı açar. Bizler de her ay yeni turnuvalara ve farklı sportif branşlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Tüm sporculara kazasız belasız bir yarış diliyorum" diye konuştu. Sarper Günsal: "Amacımız, her insanın bisiklete binebilmesi"


Kuruluş amaçlarının her insanın bisiklete binebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Veloturk ekibinden Sarper Günsal ise, "Amacımız, her insanın bisiklete binebilmesi için bir adım atmaktı. Ekiple birlikte neler yapabiliriz diye düşündük ve ilk organizasyonumuzu Ürgüp’te gerçekleştirdik. Sonrasında Çeşme’den başvurular geldi ve burada neden yapmıyorsunuz diye soruldu; büyük bir ilgi de toplandı. Buradaki tüm kayıt ücretlerini ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye etmek için kullanma kararı aldık" şeklinde konuştu. Aydın Ayhan Güney: "Ağacın gövdesi biziz, dalları büyüyor"


Etkinliğin Türkiye’deki en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu vurgulayan Gran Fondo Çeşme Organizatörü Aydın Ayhan Güney, "Elde edilen gelirlerle çocuklara bisiklet hediye ediyoruz. Bugüne kadar Argeus olarak düzenlediğimiz etkinliklerde sağladığımız bisikletler 3 bin çocuğa ulaştı. Sadece Çeşme’de değil, diğer yarışlarımızda da sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ