Bir gazeteci olarak yaklaşık 7 yıldır kentin sokaklarında, yangınlarında, sevinçlerinde, acılarında ve en güzel anlarında bulundum. Bazen bir açılışta, bazen bir felakette, bazen de bir çocuğun yüzündeki gülümsemeye tanıklık ettim.
Bu yıllar bana bir gerçeği öğretti; bir kenti güzel yapan sadece denizi, güneşi, koyları ve doğal güzellikleri değildir. Bir kenti asıl güzel yapan, o kent için emek veren insanlardır.
Son yıllarda devletin elini Marmaris'in üzerinde daha güçlü hissettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Kaymakam Nurullah Kaya'nın göreve başladığı günden bu yana ortaya koyduğu çalışma anlayışı, kurumlar arasındaki uyumu ve koordinasyonu güçlendirdi. Vatandaşın içinde olan, sahadan kopmayan bir yönetim anlayışının ilçeye önemli katkılar sunduğunu görüyoruz.
Marmaris'in en büyük hazinesi olan ormanlarımız için büyük bir özveriyle çalışan Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin ve ekibini de unutmamak gerekiyor. Orman kahramanlarımız yazın en sıcak günlerinde, herkes evindeyken onlar bir kıvılcımın felakete dönüşmemesi için nöbet tutuyor.
Ne zaman arasak değerli bilgiler sunan Meteroloji 4. bölge müdürlüğüne bağlı Marmaris Meteoroloji Müdürü Mehmet Altu'nun yaptığı uyarılar ise çoğu zaman görünmeyen ama hayati önem taşıyan bir görevi yerine getiriyor. Özellikle yangın riski taşıyan günlerde yapılan değerlendirmeler, birçok kurumun alacağı tedbirlerde belirleyici oluyor.
Turizmin gelişmesi ve Marmaris'in tanıtımı için yıllardır emek veren GETOB Başkanı Cengiz Aygün ve yönetim kurulu üyeleri kendi ceplerinden harcadıkları bütçeler ile sektörün sesi olmaya devam ederken tabloyu hiç karartmadan iyimser bir yol haritası çizilmesi için güzel işlere imza atmaya devam ediyor.
TÜRSAB BTK Başkanı Suat Esin ise kimi zaman eleştiren, kimi zaman yol gösteren açıklamalarıyla, basının her zaman ulaşabildiği isimlerden biri olarak kent gündemine katkı sunuyor.
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan da ilçede gerçekleştirilen birçok organizasyonda, sosyal projede ve ekonomik çalışmada desteğini hissettiren isimlerden biri olmaya devam ederken, kültür alanında ilçeyi marka kent yapmak için elini taşın altına en çok koyanlardan.
Elbette bu isimlerin yanına daha nicelerini eklemek mümkün çünkü Marmaris'e değer katanlar sadece makam sahipleri değildir. Bir öğrencinin elinden tutan öğretmen, bir can kurtarmak için görev yapan sağlık çalışanı, gece gündüz çalışan emniyet ve jandarma personeli, çevre için mücadele eden gönüllüler, turizm emekçileri, esnafı ve bu kent için iyi bir şey yapmak isteyen herkes, Marmaris'in değeridir.
Biz gazeteciler çoğu zaman eksikleri yazar, yanlışları eleştiririz çünkü görevimiz budur. Ancak yapılan güzel işleri görmek ve emek veren insanlara teşekkür etmek de aynı mesleğin bir sorumluluğudur.
Ben, Marmaris'te görev yapan bir gazeteci olarak, bu kente değer katan, taş üstüne taş koyan, gece gündüz demeden çalışan tüm kurum yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına, kamu çalışanlarına, gönüllülere ve ismini burada sayamadığım herkese teşekkür ediyorum. Marmaris Belediye başkanının adı neden yok? diye soranlara da ona özel ayrı bir yazı hazırlıyorum beklemede kalın cevabımı veriyorum.
İyi ki varsınız.
Çünkü Marmaris, sizlerin emeğiyle daha güzel bir kent olmaya devam ediyor.
