USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Erzincan MGEAH’ta kornea nakli başarıyla yapılıyor

Erzincan mgeah’ta kornea nakli başarıyla yapılıyor

Erzincan MGEAH’ta kornea nakli başarıyla yapılıyor
08-08-2025 10:17

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Kemal Bayrakçeken tarafından, görme duyusunu kaybeden 49 yaşındaki Ersin B.’ye kornea nakli yapıldı.


1997 yılında Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında karakola mühimmat taşırken meydana gelen patlamada şarapnel parçasının göze gelmesi sonucu sol gözünde görme duyusunu kaybeden Ersin B. Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyat ile yeniden görme duyusunu kavuştu.


Görme duyusunu yeniden kazanan hasta Ersin B., Dr. Öğretim Üyesi Kemal Bayrakçeken’e teşekkür ederek yeniden görebildiği için çok mutlu olduğunu belirtti.


Başarılı bir şekilde kornea nakli yapan Dr. Kemal Bayrakçeken, "Kornea gözün ön kısmında bulunan, saat camına benzeyen berrak şeffaf bir dokudur. Korneanın hasar görerek veya bir hastalık nedeniyle kalıcı olarak bulanıklaşması görme kaybına neden olmaktadır. Bu hastaların tedavisi ancak kornea nakli ile mümkün olabilmekte. Bu operasyonlarda en önemli nokta kornea temin etmektir. Kornea naklinde gözün tamamı alınmamaktadır, sadece tırnak kadar küçük bir doku nakledilmektedir. Burada organ ve doku naklinin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bir donörden alınan 2 adet kornea, görmeyen 2 farklı hastanın görmesini sağlayabilmektedir." dedi.


Dr. Bayrakçeken ve ekibi tarafından kornea nakli yapılan hasta Ersin B., ameliyat sonrası dördüncü günü taburcu edildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ