Emekliler emeklemekten, yerlerde sürünmekten dizleri çürüdü. Pazarda aksamı bekleyerek çürük yiyecek alarak açlıktan ölmemek için direniyorlar.
Emekliler bu sıcakta evde hapis hayatı yaşıyorlar, klima açamıyor, denize gidemiyorlar. Malum elektrik faturasını yükseltirse aldığı emekli maaşı ile geçinemediği yetmez gibi borç üstüne borç yapmaktan korkarken denize girip serinlemek hayalden başka bir şey değil emekliler için.
En uzun kıyı şeridi ve Turizm cenneti olan Muğla'da bir tane bedava halk plajı kalmadı.
Emekli denize girmek isterse önce uçuk giriş ücretini ödedi diyelim, içeriye girdi 250 TL şemsiye şezlong parası ödeyecek. Dışarıdan yiyecek içecek yasak efendim, ilaç içecek su gerek 1 şişe su alacak 100 TL Hay Allah bir dikişte içiverdi yetmedi. Daha karnı açıktı yemek yemek mi? Sıkıyorsa yesin bakalım bu işletmelerde bir öğün yemek Emekli maaşı yetmez borçlu çıkar. Hadi bir birazcık içiversin keyif yalsın demi? Bu insanlar yıllarca çalışıp ülke ekonomisini ayakta tuttular ve hayal kurdular emekli olunca dinlenip huzurlu yaşayacağız diye. Eeee şimdi bir birazcık içmesin mi? Yok efendim ne münasebet emekliye her şey yasak içemez çünkü öyle bir bütçe yok. Ev kirası faturalar derken pazarda çürük yiyecekleri ucuza alabilmek için herkesin alışverişinin bitmesini bekleyecek yok öyle yağma demi?
Emeklilerin onuru kırıldı, kimsenin umuru değil, yere düştü dizleri çürüdü kimsenin umuru değil, dilenciler bile emeklilerden daha çok kazanıyorlar.
Emekliler yok sayılıyor yok hükmünde yok.
İnsan onuruna yaraşır bir geçim hakkı diye bir şey var. Bu nasıl bir cehalet ki emekliler yük olarak görülebiliyor? Yıllarca Emekliler emekli hakkını kazanabilmek için çalışırlarken her ay maaşlarından kesinti yapıldı o halde neden diye soralım.
Emekli hastaneye gidiyor, emekli maaşından pat diye katılım payı kesiliyor, eczaneye gitti ilaç aldı şak diye emekli maaşından kesinti yetmiyor birde fiyat farkı çıkıyor öde bakalım emekli. Bi ölemedin be emekli derler gibi geçinemeyen emekliye herkes sağır kulak tıkıyor.
Emekli emekli olduğuna pişman oldu.
Siyasetçi olsa daha iyiydi 2 yıl milletvekili olsaydı ömür boyu emekli maaşı ile rahat ederdi.
Yoksa mafya mı olsaydı?
Memlekette altını temizleyemeyen çocuklarda silah var. Nereden alıyorlar?
Kimler satıyorlar?
Kimler göz yumuyorlar.
Her gün abartısız bir kadın öldürülüyor, öyle alıştırıldı ve normalleşti ki artık kimse üzülmüyor, kendilerini bu sorunlardan sorumlu hissetmiyorlar.
Emekli ile başladık ya hani emekli bu sorunların arasında mı kayboldu? Unutuldu?
Babalarının çiftliği gibi eline geçeni yiyip tüketenler kaybolan mali değerin ortak malı olduğunu unutanlara hatırlatmak gerekir ki!
Yiyin efendiler yiyin Tıksırıncaya kadar yiyin diye şiir yazan şairin bir bildiği var.