KOCAMINAR

Erol UYSAL

10 ay önce

 

Yazı konum Kocamınar’a geçmeden önce geçtiğimiz gün Emekli Öğretmen ve İlk Öğretim Müfettişi Sevgili Arif Hekimoğlu Hocamızı kaybettik. 91 yaşında hayata gözlerini yuman Arif Hekimoğlu ile Marmaris Televizyonunda bir söyleşide beraber olmuştuk. Başarılı, Atatürkçü, şair ruhlu, ‘Marmaris’ adlı bir şiiri de bulunan değerli büyümüzün cenaze namazı ve defin töreninde bulundum. Sevenleri ve eğitim ordusunun güzide elemanları emekli öğretmenler Beldibi Camisinde onu son yolculuğuna uğurladılar. ‘Marmaris’ adlı şiirinin müzik öğretmeni torunu tarafından bestelendiğini öğrendim. Mutlu oldum. Umarım şarkısını da kısa zamanda dinleyebiliriz. Arif Hekimoğlu Hocamıza Allah’tan rahmet, cennet mekânı olsun, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.   

 

‘Kocamınar’a gelince; Adı biz Marmarislilerce ‘Kocapınar’ yerine ‘Kocamınar ‘olarak söylenirdi. Kocamınar’ı konuşturacak olsak adeta , “Beni bir türlü beğenemediniz. İlk yapıldığımdan bugüne bana kaç kılık biçtiniz. Şimdi yeniden eski kılığıma dönüştürmeye çalışılıyor.  Aslında yaşlandım. Ama gençlik yıllarımdaki görüntüme dönecek olmaktan galiba mutlu da olacağım. Fazla telaş etmeyin. Ben sadeliği severim. Adım ‘Kocamınar’ olması tevazu göstermekten gelir. Suyumun içilmesi bir dülettir. Kocaman bir pınar hiç olmadım. Gene de beni fıskiye olmaktan kurtarıyorlar. Mimar Taner Kasap’ı da “Bunun neresi Kocapınar” diyerek üzmeyin. Ben Kocamınar’ım. Suyum barajdan gelecek, susayanlar çekinmeden içsin, bu hayrat bana yeter” diyor.

Kocamınar’ın arşivlerden iki fotoğrafını buldum. Şimdi yapılanı ilk Kocamınar’a benziyor. Kocamınar’ı Nisan Başında vatandaşların hizmetine

yapılacak bir sade törenle sokulabileceğini düşünüyorum. Mimar Taner klasik eserleri ve nostaljiyi seviyor. Ben de ve diğer dostlar yeniliği sevsek de anılara ve geçmişe saygılıyız. Eskiler Marmaris’e yeni gelenler için “Kocamınar’ın suyunu içenler buradan bir başka yere gidemezler” derlerdi.

 Bu işte umarım suyunu içenler kazanmıştır. Şimdiden sonra da içenlere

“Yarasın!..” diyorum.

 Erol Uysal 19 Şubat 2020

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI