TEMAD MARMARİS KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Erol UYSAL

10 ay önce

Marmaris’te Şubesi bulunan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kuruluşunun 26. Yılını kutladı. Genel Merkezi Ankara’da olmak üzere 96 ve 3 şube temsilciliği bulanan TEMAD, Kara, Deniz, Hava ve Jandarma sınıflarından emekli olan astsubayların Dernek Tüzüğüne göre ‘Kamu Yararına Hizmet Gören Dernekler Statüsünde’ bulunuyor.    

TEMAD Marmaris Yönetim Kurulu Başkanı Dz.Kd.Bşçvş. Cengiz Kurul benimle yaptığı özel görüşmede TEMAD Marmaris Derneğinin 17 Ekim günü 26. Kuruluş Yıldönümü için aşağıdaki açıklamalarda bulundu.    

“Türk Ordusu güçlüdür. Bugün Ordumuzun çekirdek kadrosunu subay ve Astsubaylar ile uzman personel oluşturmaktadır. Marmaris TEMAD Şubemizde değişik sınıflardan 141 üyemiz mevcuttur. Bu üyelerimiz arasında bazı üyelerimizin eşleri de vardır. Kuruluş amacımız Sosyal, kültürel ve hukuki bakımdan üyelerimizle yardımlaşma, dayanışma ve iletişim içinde olmak, yaşanabilecek zorluk ve ihtiyaçlara karşı destekte bulunmak ana görevimizdir. Bunun dışında özel durumlarda Seferberlik Çağrı Sistemine uygun halde birlik ve bütünlüğümüzü, toprağımız ve bayrağımızı korumada her an göreve hazır olacağımızı burada belirtmek isterim. Yaşanan virüs salgını nedeniyle kutlama ve sosyal etkinliklerimizi öncekiler gibi yapamıyoruz. Marmaris Kaymakamlığından kutlamamız ile ilgili başvurumuza aldığımız yanıtta sadece Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Atamıza saygı duruşu, İstiklal Marşı söylememize izin alabildik. Buna da razı olarak Marmaris Kaymakamı Sayın Ertuğ Şevket Aksoy’a teşekkür ediyoruz.  

“Emekli Astsubaylar için bazı konularda taleplerimiz var. Bunlar, Ekonomik sıkıntıların giderilmesi için tazminat sorunu, TSK’da Astsb. Emeklilerine ait sosyal tesislerinde hizmet kalitesinde eşitlilik, Meslek Yüksek Okullarının 4 yıllık Lisans seviyesine yükseltilmesi gibi konular olarak öncelik alıyor.  

Ulusumuzun bekası için Akdeniz’de potansiyel enerji kaynaklarının paylaşımında, Suriye’nin kuzeyinde emperyalist planlara piyon olacak uydu bir devletin kuruluşuna asla izin vermemeliyiz. Ege ve Akdeniz’de oldu-bitti’ye izin, ‘Mavi Vatan’ doktrininden ödün vermemeliyiz. Kardeş ülke Azerbaycan topraklarının Karabağ’da Ermenistan işgalinden kurtarılması ve barışın kısa zamanda tesisi beklentimizdir. Marmaris TEMAD olarak aydınlık ve mutluluk dolu günlerde hep birlikte omuz omuza olmak ümidiyle sevgi ve saygılar sunar, halen görevde olan meslektaşlarımıza sağlık ve başarı diler, ülkemizin barış ve güvenliği için şehit düşen, yaralananlara, gazilerimize, Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ü başta olmak üzere minnet ve şükranla anıyor, tüm üye ve eşlerine saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Ne mutlu Türküm Diyene” diyerek konuşmasını bitirdi TEMAD Yönetim kurulu Başkanı Cengiz Kurul. Ben de Marmaris’te Şubesinin açılmasından itibaren anılan derneğin iki dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış olmanın gurur ve övüncüyle TEMAD Marmaris başta olmak üzere diğer şubeler başkan ve üyelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Erol Uysal 17.10.2020   

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI