AĞRILARINIZDAN KURTARAN UZMAN DOKTOR SİNAN PEKTAŞ

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 1,5 yıl önce göreve başlayan Uzm. Dr. Sinan Pektaş ile ilgili bir yazım olacak. Uzm. Dr. Sinan Pektaş Anesteziyoloji ve Reanimasyon Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi’nin beğenilen ve teşhislerinin yerinde olması nedeniyle il ve ilçelerden gelen hastalar ayak ağrısı, bel fıtığı, boyun fıtığı, eklem ağrıları, baş ağrısı, damar tıkanıklığı, zona hastalığı ve buna benzer birçok hastalıkları tedavi ederek çok sayıda hastalarını ayağa kaldırmış bir doktor olarak biliniyor. Uzm. Dr. Sinan Pektaş Hastane’ye gelen hastalarını tedavi etmesinin yanı sıra güler yüzlülüğüyle de hastalarına tek tek neyin ne olduğunu anlatıyor. İşte böyle bir doktorun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapması bizler için büyük bir şans.  Sevgili okurlarım, bu vesileyle insanları ağrı konusunda İzmir’e gelip gitmekten kurtaran ve tedavisini Muğla’da sürdüren Uzm. Dr. Sinan Pektaş’ı kutluyoruz.

Algoloji daha çok kronik ağrılarla uğraşan bir bilimdir. İlk aşamada kanser ağrısı tedavisine yönelik organize olan bu bilim daha sonra ilgi alanı genişlemiştir. İlaç tedavilerine rağmen yeterli iyileşme elde edilemeyen ve ağrısı olan hastalar algoloji kliniğine başvurabilir. bize sıklıkla kanser hastaları yanında bel fıtığı, boyun fıtığı, baş ağrısı, eklem ağrısı, damar tıkanıklarına bağlı ağrısı, nevraljisi, zona hastalığı sonrası ağrısı olan hastalar başvurmaktadır. Biz hastaların hem ilaç tedavilerini düzenliyoruz ve bazı hastalara çoğunlukla iğne ile enjeksiyon şeklinde girişimsel tedaviler uyguluyoruz.

Konya 'nın Karapınar ilçesinde 1981 yılında doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi' nden 2008 yılında mezun oldu. 2009-2013 yılları arasında İzmir Tepecik ve Eğitim Araştırma Hastanesi 'nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanlık eğitimi aldı. 2014 yılında Algoloji Yan Dal uzmanlık eğitimine başladı, 2016 yılında Algoloji Uzmanı oldu. daha sonra 2 yıl Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde zorunlu hizmetimi tamamladı. Mayıs 2019 da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nde Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başladı ve halen  Algoloji Bilim Dalı'nda görev yapmakta. Evli ve  kız çocuğu var.

YAZARIN DİĞER YAZILARI