MUĞLA AK PARTİ SEÇMENİ PARTİLERİNE KIRGINLAR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım önceki gün Muğla’nın çeşitli yerlerini gezip Akparti siyasetini araştırdım. Çok sayıda Akpartili seçmen partilerine kırgın oldukları gibi üzüntülerini belirtiyorlar. Nedeni de Muğla Akparti Teşkilatı’nda be ilçe teşkilatlarında o kadar saygın isimler olmasına rağmen adı son zamanlarda hiç duyulmamış bir isim Muğla’dan birinci sıra Milletvekili Adayı gösterildi. Yıllarca AKP’ye hizmet vermiş saygın isimlerin dışta kalması Akparti içinde bir karışıklık yarattığı alenen görülüyor. AKP üyelerini partinin kurmayları dahi ne yapacaklarını bilemiyorlar. Yarınları bekleyelim görelim Akparti kırgınları hangi partiye oy verecek onu da önümüzdeki günlerde görelim.  

 

 

Sevgili okurlarım Akparti 1. Sıra Milletvekili Adayı Yavuz Demir uzun yıllar önce Milas’ın bir beldesinde Belediye Başkanlığı yapmış olmasının haricinde partiye ne katkısı olmuştur diye konuşan partililerin çoğunlukta olduğunu söyleyebilirim. Ha diğer partilere isyan edenler yok mu, elbette var ama AKP içindeki gibi fazla ses çıkmıyor. Milletvekili adayları kendi konularında haklılar da yani. Çünkü benim bildiğim 5-10 tane Milletvekili adayı partileri için yıllardan bu yana çalışırlar karşılığını da sen milletvekili değilsin kenara çekil derler. İşte Akparti’nin siyaseti böyle.  

 

 

Sevgili okurlarım Muğla’da Akparti’den 30’dan fazla Milletvekili aday adayı vardı. İçlerinden bazıları Milletvekili olmak için değil yarın Erdoğan tekrar Başkan seçilirse bir yerde bürokrat olabilir miyim düşüncesiyle hareket ettikleri kendi partilileri tarafında dile getiriliyor. Muğla’nın popüler isimlerinden olan aynı zamanda da Muğla halkı tarafından sevilen iki Akparti Milletvekili Aday Adayı isimlerinin yazılmaması kaydıyla şöyle konuştular: Bizler Akparti’nin Muğla’da daha güçlü olması için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ettik. Bilindiği üzere Muğla CHP’nin kalesidir ama biz bir nebze de olsa adı sanı anılmayan Akparti’yi bugünlere getirdik. Karşılığında hadi güle güle dediler. Ve ayrıca evet, bizler çok sayıda vatandaş olarak partimize kırgınız. Ankara Genel Merkezi büyük bir hata yaptı. Birinci sırayı yani milletvekilliğine adı sanı anılmayan Ankara’da tahsil yapan birimlerden geleceğin neticesi 24 Haziran’da göreceğiz dediler.     

 

 

Sevgili okurlarım yazımın başında da söylediğim gibi Muğla Akparti hem milletvekili adayları tarafından hem de birçok partili tarafından partililerine küskün olduklarının kanısına vardım. Bu da yapılacak olan genel seçimlere yansıyacağa benzer. Bizden söylemesi sevgili okurlarım. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI