ORMAN GENEL MÜDÜRÜ, MÜSTEŞAR VE MİLLETVEKİLİ NEVŞAT ÖZER

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Nevşat Özer diye konuşulunca Muğla siyasetinde ve Ankara siyasetinde çok tanınan bir değerdir. Muğlalıların da değer verdiği Nevşat Özer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne çok katkıları olan saygın bir bürokrat olarak tanınır. Sevgili okurlarım Nevşat Özer uzun yıllar orman teşkilatında üst düzey bir bürokrat olarak tanınır. Sayın Özer bu görevlerinden sonra Orman Genel Müdürlüğü, Orman Bakanlığı Müsteşarı olup Türkiye Ormanı adına birçok güzellikler yapıp adını devlete adayan bir isim olarak anılmaktadır. Bizlerinde değer verdiği Nevşat Özer Beyefendi eşi Aysun Hanım ve çocuklarına düşkünlüğü ile bilinir.

 

Sevgili okurlarım uzun yıllar üst düzey bürokratlık yaptıktan sonra zamanın en büyük partisi olan Anavatan Partisi’nde Muğla Milletvekili olup Muğla ve ilçeleri adına güzel hizmetler vermesini iyi bilen saygın bir milletvekilimizdi. Şimdi bazı okurlarım diyor ki Yatağanlı Nevşat Özer nasıl oldu da Genel Müdürlük, Müsteşarlık ve milletvekilliği görevlerinde bulundu diyebilirsiniz. Evet, Nevşat Bey azimli ve çalışkan aynı zamanda da konuşma tarzları ile insanları etkilemesini bilen bir değerdir. Sayın özer bu görevleri yapmış olduğu yıllarda çok sayıda Muğlalı hemşerilerine iş sahibi yapmış değerli bir bürokrattı.

 

Sevgili okurlarım ben dün gibi hatırlarım Nevşat Özer uzun yıllar önce Orman Genel Müdürü olduğu yıllarda Yatağan’ı ziyaret edip görkemli bir şekilde karşılandı. Nasıl mı, onu da anlatmaya çalışacağım, Muğla-Aydın karayolunda yüzlerce araç karşılarken onlarca davul zurna eşliğinde karşılanmıştı. Tabi bu da Nevşat Özer için onurlu bir işti. Çünkü Türkiye genelinde bir Genel müdür ilk kez davul zurna ile karşılanan tek isimdi. Siz iyi olursanız elbette karşınızdaki insanlarda iyidir. İşte bizlerinde değer verdiği Nevşat Bey’de Yatağanlıların onur ve gurur duyduğu bir isim olarak anılmakta. Yılarlın deneyimli siyasetçisi Nevşat Özer Atatürk ilkelerinden hiçbir zaman ayrılmayan laikliği benimsemiş Türkiye’nin gelişmesini ve güzelliği için düşünen ender kişilerden biridir. Öyle olmamış olsa hala üst düzey bürokrat olanlar Sayın Özer’den bilgi almaya çalışırlar mı? İşte Yatağan’ın gururu saygın ve sevecen bir isim Nevşat Özer’e emeklilik hayatında da başarılar dileriz sevgili cız okurları.

YAZARIN DİĞER YAZILARI