CHP’DE BELEDİYE BAŞKANLARINI CHP DELEGESİ DEĞİL DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ BELİRLEYECEK

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla ve ilçelerinde AKP, MHP ve İyi Parti’de neler olur bilemem ama ben yine de kısaca birkaç cümle ile açıklayayım. Bu üç partide, partinin genel başkanları kendileri atama yapıp önseçim ve buna benzer ön yoklama diye bir şey yapmayacaklar. Bu da üç partide demokrasinin ne olduğunu gösteriyor. O nedenle olduğu gibi partilerin genel başkanları belediye başkanı adaylarını istedikleri adayı atayacaklar. Bu da önceki seçimde olduğu gibi AKP ve MHP’de sancı olacak.

 

Sevgili okurlarım benim asıl anlatmak istediğim konu ise şu; Önceki seçimlerde CHP’de aynısını yapmaya çalışıyordu. Yani bazı yerlerde atama bazı yerlerde ise formalite önseçim yapıyorlardı. Şimdi öyle olmayacak. CHP Genel Merkezi’nde dayısı olan bir ilçenin, bir ilin belediye başkanı olamayacaklar. Çünkü buna benzer olaylarla tamamen yıprandı CHP örgütü.

 

Sevgili okurlarım Türkiye genelinde CHP’nin yıpranmaması için yurt genelinde bazı ilçe ve illerde önseçim yaptığı gibi bir de CHP’nin belediye başkan aday adaylarını şöyle belirleyecek: Başta muhtarlar olmak üzere demokratik kitle örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile tek tek telefon görüşmesi yaptıktan sonra belediye başkan adaylarını açıklayacaklar. Yurdun birçok yerinde il ve ilçenin sayılan ve sevilen isimlerini de aday olarak açıklayacaklar. CHP’den Belediye başkanı atanacak isimlerinin bir kısmı parti dışından sevilen ve sayılan isimlerden de CHP belediye başkan adayı olabileceklermiş. Bu konuşmayı yapan CHP Genel Merkezi’nin üst düzey yetkileri.

 

Sevgili okurlarım CHP Genel Merkezi’nin almış olduğu bu olumlu iş partiyi bir nebzede olsa oy kazandıracak? Çünkü CHP’den belediye başkanı adayı atanacak bazı isimler diğer partilerden de olsa CHP’nin Belediye Başkan Adayı olabiliyorlar. Bu konuşmayı yapan CHP’nin genel merkez yöneticileri. Sevgili okurlarım CHP Genel Merkezi yıllardan bu yana çatır çatır kaynar da Muğla ve ilçelerinde kaynamalar olmaz mı? Daha seçimlere 6 ay olmasına rağmen hala partililer birbirlerini kötülemekten başka bir şey bilmiyorlar. Seçmende onun için CHP’ye oy vermekten çekiniyor. İnşallah yapılacak olan yerel seçimler yine eskisi gibi kargaşa içinde olmaz. Muğla’nın ilçelerinden almış olduğumuz bilgiye göre CHP içinde çok sayıda partili belediye başkanlığı için soyunmuşlar bile. Biz ne söyleyelim sayın başkan adayları CHP delegelerine değil de muhtarlar ve demokratik kitle örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile diyalog içinde olunuz. Çünkü CHP Genel Merkezi, CHP delegeleri ile değil de bulunmuş olduğunuz yerde sevilen ve sayılan saygın isimler ve demokratik kitle örgütleri başkan ve yöneticilerinin takdirini kazanmaya çalışınız. Çünkü Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği buymuş. Bizden söylemesi sevgili okurlarım.      

YAZARIN DİĞER YAZILARI