KAVAKILIDERE KAYMAKAMI İBRAHİM GÜNEŞ’DEKİ BAŞARILI ÇALIŞMALAR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Kavaklıdere ilçesi Kaymakamı genç ve dinamik oluşundan mı bilinmez ilçeye kısa bir süre önce gelmesine rağmen Kavaklıdere ilçesinin çehresini değiştirme açısından elinden gelen tüm imkanları kullandığı söyleniyor. Kaymakam İbrahim Güneş’in hele ilçe insanlarına yaklaşımı daha güzelmiş. Bize bunu anlatanlar Kavaklıdere halkından birkaç dostumuz. Ben de ilçenin genç ve çalışkan Kaymakamı İbrahim Güneş hakkında nasıl bir bürokrat olduğunu araştırma içine girdiğimde ilçe halkının söylediğinden daha fazla saygın bir Kaymakam olduğunu öğrendim.

 

 

Sevgili okurlarım ben Kavaklıdere Kaymakamı İbrahim Güneş ile bazı toplantılarda birkaç kez görüşmelerim oldu. Bu yapılan toplantılarda Kaymakam Bey’den ne gördüm biliyor musunuz, efendilik ve güler yüzlülük gördüm. Yine ayrıca konuşma tarzı ile insanları etkileyen bir kaymakam Kavaklıdere Kaymakamı İbrahim Güneş. Kısa bir süre de Yatağan Kaymakamlığı’na vekaleten yürüttü. Bu süre içinde kendisini ilçe halkına kabul ettirdi. İşte bizler bu tip saygıdeğer bürokratlar bulundukları yerlerde bu tür sevgili ve saygılı hareket ettikleri zaman kendileri de uzun yıllar insanlar tarafından unutulmazlar. Tıpkı Yatağan’da 55 yıl önce kaymakamlık görevinde bulunan rahmetli Orhan Tütüncü gibi?

 

Sevgili okurlarım bun tür çalışkan kaymakamlar elbette çoğu ilçelerimizde görev yapmış olabilirler. Ancak Kavaklıdere ilçesinde diğer ilçelere göre görev yapmak bir hayli zordur. Çünkü Kavaklıdere ilçesi kozmopolitlik bir ilçedir. Bazı siyasilerin işleri güçleri siyasetle iş yaptırmaktır. Onun için Kavaklıdere ilçesi Kaymakamı’na dost bir tavsiyem var. O da şudur: Arkanda Vali’n varsa hiç korkma. Size hiçbir şey olmaz? Çünkü sizin her şeyiniz Vali’den sorumludur. Sizlerin her konumunu iyi bilirler. Siz de iyi, çalışkan bir kaymakam olduğunuza göre gerini bırakın diyorum sevgili Kaymakamım İbrahim Güneş Bey. Siz de aynen Yatağan Kaymakamı Sayın Hayrettin Çiçek gibi başarıdan başarıya koşarsınız diyorum sevgili okurlarım.      

YAZARIN DİĞER YAZILARI