SAYIN VALİM SİZİ ÇOK SEVİYORUZ GÜLE GÜLE

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım bugünkü köşe yazım benim için bir hayli hüzünlü olacak. Çünkü Muğla Valisi 30 ay önce Muğla’da göreve başladığından bugüne dek yapmış olduğu başarılı çalışmaları göz önünde. Bir gün bakıyorsun Seydikemer ilçesinde, ertesi günü Bodrum ilçesinde. Yani dur dural yok. Anlayacağınız gecesi gündüzü yoktu Muğla’nın süper Valisi Amir Çiçek için.

 

 

Sevgili okurlarım ben gazetecilik yapmış olduğum yarım asır yıldan fazla çok sayıda valilerle direk temasta bulunup kendileri ile diyalog içinde olurdum ve özel haberleri de fırsat buldukça da kendilerinden olmaya çalışırdım. Evet çok sayıda valilerle çalıştığımı söylemiştim ya evet öyle. Ama Amir Çiçek Valim gibi 24 saat ayakta gece gündüz valilik görevinde bulunan vali yoktu diyebilirim. Ha ilinizde çalışan öbür valileri kötülüyor musunuz diyeceksiniz, hayır bu valilerinde çalışıp vatandaşlarla diyalog içine girebiliyorlardı.

 

 

Sevgili okurlarım  30 ay Muğla adına yoğun çalışmalar içinde olan Vali Amir Çiçek’in hele şu 15Temmuz’daki protokolle birlikte yoğun bir çalışma içine girip FETÖ Terör Örgütü mensuplarının yakalanmasını sağladı. Ama karşılığını da mükafat olarak Merkez Valiliğine atanması oldu. Sayın Çiçek’in atanması il ve ilçelerde hele köylerde şok etkisi yarattı. Nedeni ise Sayın Valim Amir Çiçek gitmiş olduğu köylerde bilhassa köylü ihtiyar amcalarla ilgilenirdi. Öylede olduğu için Sayın Çiçek her yerde sevildiği gibi köylüler tarafından da çok sevilirdi. Gitmiş olduğu köylerde köylüler hakikaten bu şahıs Muğla Valisi mi diye tereddüt içinde hareket ederlerdi. İşte böyle bir Vali’ydi Amir Çiçek Valim.

 

 

Sevgili okurlarım Vali Amir Çiçek’in eşi Hülya Hanım’da sanki bir devlet yetkilisi gibi bilhassa hayır kurumlarında şehit ailelerinin yanında hazır bulunup herhangi bir ihtiyacınız var mı yok mu diye ilgilenirdi. İşte böylesine değerli bir Vali idi Muğla Valisi Amir Çiçek Beyefendi. Sayın Çiçek Muğla ve ilçelerinde bulunan daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlarla yoğun bir çalışma içinde olurdu. Hele bu kısa süre içinde hazırlamış olduğu projelerle hiçbir Vali döneminde hazırlanmamıştı. Anlayacağınız çalışmasının karşılığını mükafat olarak Merkez Valiliği görevi? Gel de sen bu çirkinliğe gülme? Ama ben son söz olarak şunu söylüyorum Muğla halkı sizi bağrına bastı ve çok sevdi. Siz bizim gözümüzde Merkez Valisi değil büyük bir devlet adamısınız Sayın Valim sevgili okurlarım. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI