CHP, AKP VE MHP'DE ADAY ADAYI ÇOKLUĞU

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

 

Sevgili okurlarım Muğla’nın hangi ilçesine hangi köyüne gitseniz mutlaka yarınlarda yapılacak olan yerel seçimler konuşuluyor. Hatta bu tür konuşmaları resmi dairelerde de dinleyebilirsiniz. Şimdilik bu köşe yazımda ilçelerde belediye başkan adayı olarak isimleri dile getirmiyorum. Gelecek yazılarımda okuyabilirsiniz. İşçi potansiyelinin çoğunluğu sendikalardan oluştuğu için CHP’nin aday adaylığı belirlemesinde Maden İş Sendikasının Şube Başkanı Osman Baykal ve Tes İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik yönetici ve işçilerin tercihleri belirleyici olacak diye konuşulmakta. Çünkü CHP Genel Merkezi yapmış olduğu açıklamasında: CHP delegesinin haricinde demokratik kitle örgütlerinin fikirlerini CHP için önemli olacak diye konuştukları için ben de bu konuyu dile getirme mecburiyetinde kaldım. Ha aklıma gelmişken bazı torpilli ve fazla çalışmış belediye başkanları da yerlerinde kalabilir düşüncesindeyim.

 

 

Sevgili okurlarım bilindiği üzere 2019 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için başta Muğla ili olmak üzere tüm ilçelerden her partinin belediye başkanı adayının bir hayli çok olduğu görülüyor. Hele hele Fethiye, Marmaris, Milas, Bodrum ve Yatağan’da o kadar fazla belediye başkan adayı var ki sormayın? MHP, AKP ve İyi parti’den ben belediye başkanı olacağım konuşmaları kesinlikle yapılmıyor. Çünkü belirleyici yer AKP’nin ve MHP’nin Genel Merkezleri. Bu iki parti kendi partisi için belediye başkan adayını kim yapalım diye araştırma içinde oldukları görülmekte. İyi Parti’de ne yapar onu da bilemem. Anladığım kadarı ile AKP ve MHP’de yıpranmamış kişilerin belediye başkanı adayı olması için büyük uğraşlar verilmekte.

 

 

Sevgili okurlarım gelelim CHP’ye Muğla il genelinde ilçelerde o kadar belediye başkan adayı var ki sormayın? Mevcut belediye başkanlarının haricinde belediye başkan adayı olmak isteyenlerinin sayısı o kadar fazla olduğunu biliyoruz. Allah sonumuzu hayırlar getirsin. Çünkü 2019 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler çoğu şeylere gebe de onun için söylüyorum sevgili okurlarım.   

YAZARIN DİĞER YAZILARI