MİLAS BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET TOKAT

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’la bir söyleyişim oldu. Sayın Tokat önceden olduğu gibi şen şakrak konuşmaları ile yine kendisini göstermeye başladı. Milas’ın sevilen CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat güler yüzlülüğünü yine elden bırakmıyordu. Milas ve köylerini daha güzelleştirmek ve hizmet vermek için elinden gelen tüm imkanları kullandığını dile getiren    Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat önceki belediye başkanlığı döneminde daha fazla iş yapıp ilçenin çehresini değiştirmeye çalıştığını dile getiriyordu.

 

 

Sevgili okurlarım Sayın Tokat’ı uzun yıllardan bu yana iyi tanır ve bilirim. İyi niyetli saygın bir kişililiği vardır. Öyle de olduğu için Milas halkı tarafından sevilir ve sayılır. Yapılan muhabbet anında bir doru sordum: Sayın Başkan tekrar Belediye Başkanlığı’na aday mısınız dediğimde hiç tereddüt etmeden: Evet Hüseyin Bey, CHP’den tekrar Belediye Başkan adayıyım dedi. Sayın Başkanım diğer ilçelere göre şehir içi çalışmalarınızda büyük bir başarı elde etmişsiniz. Nedir bunun kaynağı diye sorduğumda cevap olarak: Hüseyin bey insanoğlu istedikten sonra yapamayacağım bir iş yoktur. İşte bizde Milas’ın çehresini değiştirelim diye uğraş veriyoruz. Tabi bunun yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde büyük katkıları var dedi. Yapılan muhabbet uzadıkça ben yine ara sıra Milas’la ilgili sorular sormaya başladım. Sevgili Başkanım başta halk olmak üzere Milas protokolü ile aranız nasıl iyi mi diye sorduğumda yine cevap olarak: Hüseyin Bey ben halk adamıyım. Vatandaşlarımla iç içeyim. Hele İlçe Kaymakamı başta olmak üzere, jandarma, polis ve diğer kuruluşlarla da diyalogum iyidir. Siz iyi olursanız karşınızdaki kişi de iyi olur değil mi dedi. Sayın Başkan partinizle aranız nasıl diye sorduğumda cevap olarak: Hüseyin Bey bizim CHP Teşkilatı ile bir sorunumuz yok. Diyalog içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.

 

 

Sevgili okurlarım Başkan Tokat giyim ve kuşam ile dikkate çeken bir bürokrat olduğunu da söyleyebilirim. Tabi uzun yıllardan bu yana kendisine iyi bakan bir belediye başkanıdır. Konuşmamızın sonlarında tek sıkıntılarının geceleri yakılan kömürden vatandaşlar çok huzursuz. Tek olumsuz yönümüz ilçede yakılan kömürlerle vatandaşlarımız zaman zaman zehirli hava soluyor. Bunun da bir çaresi yok dedi. Sevgili başkanım ilçemizde yapmış olduğumuz başarılı çalışmalar göz önünde sizi içtenlikle tebrik ederim dedim sevgili okurlarım.         

YAZARIN DİĞER YAZILARI