TÜRKİYE'NİN EN GENÇ GENERALİ MUĞLA'DA

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım önceki gün hafta sonunda Muğla Jandarma Komutanlığı’ndaydım. Ziyaretimin nedeni yeni gelen komutanı hem ziyaret ettim hem de bir söyleyişi yapmaktı. Kadim dostum olan Muğla’daki başarılı çalışmaları ile il genelinde kendini kabullendiren Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile birlikte Alay Komutanlığı’na geldiğimde Muğla Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel tarafından yolda karşılandık. Ben bu ara ne gördüm biliyor musunuz, Muğla’mızda yeni göreve başlayan Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel’deki güler yüzlülük ve mütevazılığını ise hiç elden bırakmıyordu.

 

 

Sevgili okurlarım aklıma hemen 4. ay önce Muğla Komutanı olan Yavuz Özfidan’daki güzelliklerin aynısını gördüm. Bilindiği üzere Muğla’da 2 yıl Alay Komutanlığı yapan Albay Yavuz Özfidan başarılı çalışmaları göz önüne alınmış ki terfiyen albaylıktan Van Alay Komutanlığı’na Tuğgeneral olarak atandı. İşte bu güzelliklerden biri Van’a gitti biri de Muğla’ya geldi. Bu da Muğla adına bir şanstır. Hele hele Türkiye’nin en genç generali olarak Muğla Alay Komutanlığı’na Tuğgeneral olarak atanması yine ayrı bir güzellikti Sayın Sel’in. Çünkü yapmış olduğumuz muhabbet sırasında Muğla’nın yeni komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel 1971 doğumlu olmasına rağmen uzun yıllar orduda generallik yapmış bir subaya benziyordu. Yani anlayacağınız saygın bir komutandı. Konuşma tarzları ile karşısındaki insanları etkileyebiliyordu. Yurdun değişik yerlerinde komutanlık görevlerinde bulunmuş bir subay. Görev süresi içinde bir hayli tecrübe almış olacak ki yapmış olduğu güzel konuşmalarla kendisini ispatlıyordu. Üçlü arasında yapmış olduğumuz konuşmalar sırasında sevgili komutanın evli, iki çocuk babası olduğunu öğrenirken Sayın Sel Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Yöneticisi Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlamış.

 

 

Sevgili okurlarım Muğla Alay Komutanlığı’na Alay Komutanı olarak atanan Tuğgeneral Coşkun Sel gerçekleşen sohbette, bundan 4 ay önce Ağrı Alay Komutanlığı’nda Albay olarak çalışırken Muğla’ya Tuğgeneral rütbesi ile terfiyen atanmış olan bugün Türkiye’de en genç yaşta Tuğgeneral olmanın sevincini yaşadığını gördüm. Bu güzellikte Muğla’ya nasip oldu. Sevgili okurlarım lafın sonu ve kısası Muğla’mızın güzelliğinden mi bilinmez ilimize gelen bürokratların hemen hemen hepsinin de değerli insanlar olup güler yüzlülüklerini elden bırakmıyorlar. Tıpkı Muğla Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel gibiler sevgili okurlarım.

MUĞLA İL JANDARMA KOMUTANI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

 

Tuğgeneral Coşkun SEL, 1971 yılında Tokat ilinde doğmuştur. Teğmen rütbesi ile 1992 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1993 yılında ise Piyade Okulu’ndan mezun olmuştur.

 

1993-2003 yılları arasında çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunan Tuğgeneral Coşkun SEL, 2003-2007 yılları arasında Mersin Tarsus İlçe J.K.lığı, 2007-2009 yılları arasında Şırnak Sınır Tabur Komutanlığı, 2009-2013 yılları arasında Çanakkale 116. J.Eğt.A.K.lığında Eğt.Tb.K.lığı görevinde bulunmuştur.

 

30 Ağustos 2013 tarihinde Albay Rütbesine terfi etmiş olup, 2013-2015 yılları arasında Bolu İl J.K.lığında Komutan Yardımcılığı görevini müteakip 2015 yılında Ağrı İl Jandarma Komutanlığı görevine atanmıştır. Bu görevi başarılı bir şekilde yürütürken 25 Temmuz 2017 tarihinde Tuğgeneral rütbesine terfi etmiş olup, Muğla İl K.K.lığı görevine atanmış ve halen burada görevini yürütmektedir.

 

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

 

Tuğgeneral Coşkun SEL, Bayan Ayşe Sonay SEL ile evli olup, iki çocuk babasıdır. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI