CHP'DE NELER OLUYOR?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım genel seçimlerin yaklaşmasıyla her partide olduğu gibi CHP içinde de büyük hareketlilik var. Bilindiği üzere önceden olduğu gibi delege seçimi ile milletvekili seçimleri olmayacak. Tüm partilerin genel başkanları milletvekillerini belirleyecek. Tabi sıralamasını da genel başkanlar tarafından belirlenecek ve çizilecek. Akparti’de olduğu gibi CHP içinde Muğla’da da birçok isim ben de varım diye soyundular. Muğla’nın CHP mevcut Milletvekilleri haricinde Süleyman Girgin, Burak Erbay, Fevzi Topuz, Mürsel Alban ve birçok isim de CHP Milletvekilliği için soyundular. 4 yıl önceki Milletvekili adaylarından Emrah Doğu ile Musa Gökbel şimdilik isimleri anılmıyor. Anılmamasının nedenleri de parti içinde kendilerinin yapmış oldukları hatadan dolayı da CHP seçmeni her iki isme sıcak bakmadığı da CHP yetkilileri tarafından alenen dile getiriliyor. Parti içinde bir hata yaptın mı seneler sonra karşına çıkabiliyor. Tıpkı Emrah Doğu ve Musa Gökbel gibi isimler elbette kendilerine göre kişilikleri iyi olabilir. Parti içinde yapmış oldukları bazı olumsuzluklar seçmenler arasında aradan dört yıl geçmesine rağmen hala günün konusu. Anlayacağınız Muğla’nın milletvekilleri kim diye soracak olursanız Sayın Kılıçdaroğlu’nun belirlemesiyle belli olacak.

 

 

Sevgili okurlarım yine ayrıca ilçelerden de milletvekili olabilmek için müracaatlar var. Onu da sonraki yazılarımda dile getireceğim. Muğla CHP seçmeninde büyük huzursuzluk var. O da CHP İl Başkanlığı’ndan istifa edip Milletvekilliğine soyunan Mürsel Alban için gitmiş olduğum ilçelerde Sayın Alban için söylenen sözler yine mi yabancı isimler var. Muğla’dan milletvekili olacak diye birçok sızlanmalar olduğunu şimdiden söyleyebilirim. CHP’nin üyesi olan Ş.C ile B.N isimli şahıslarda bazı partililerin söylediği gibi: Mürsel Alban eğer milletvekili sıralamasında ilk sıralarda yer alırsa çok sayıda CHP’li İyi Parti’ye oy verecekler. Biz bu tür konuşmaları her yerde duymaya başladık diye konuştular. Yani anlayacağınız CHP seçmeni yabancı değil Muğlalı bir aday istiyor milletvekilliği için.

 

 

Sevgili okurlarım ben diyorum ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 81 ilin 600 milletvekili sıralamasını yaparken o kadar zorlanacak ki sormayın. Çünkü kısa bir süre içinde bu işin altından zor kalkar ve Muğla’mızda sürpriz isimler CHP’den Milletvekili atanırsa hiç şaşmayın. Bu da benim yılların tecrübeli olarak görüşüm 24 Haziran’da hem başkanlık hem de milletvekili seçimleri güzel olur da kazanan ülkemiz olur diyorum.

 

 

NOT: AKP, MHP ve yine CHP ile ilgili görüşlerim zaman zaman köşemde ve cız köşemde okuyabilirsiniz.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI