MUĞLA AK PARTİ ÜYE VE DELEGELERİNİN SERZENİŞİ.?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım,

Muğla Akpartide Seçim hareketliliği başladı. Bu ay içinde Ak Parti delege seçimlerini gerçekleştirecek. Muğla Akparti il başkanını delegeler değil Ankara Ak Parti genel merkezi atayacak. Tabii ki önceden olduğu gibi.

Sevgili okurlarım, işte böyle olunca Muğla ve ilçelerindeki Ak Partili üyeler ve delegeler çok huzursuz olduklarını dile getiriyorlar. Bu konuda başta Muğla ili olmak üzere bütün ilçelerde ilçe başkanlarını seçeceğiz ama niçin Ak Parti il başkanı Ankara’dan atansın diye konuşan çok sayıda Ak Partili olduğu söylenebilir.

Sevgili okurlarım, “Muğla’da olsun ilçelerde olsun bazı partililer, bizim parti içinde demokrasi yok” diyorlar ama isimlerini de söylemekten çekiniyorlar. Niçin adınızı vermek istemiyorsunuz diye sorduğumda partiden ihraç edilebileceğimizi biliyoruz. Onun için mümkün mertebe konuşmaktan kaçınan çok sayıda partilinin olduğu görülüyor.

Benim de Ak Partili bir çok dostum var, zaman zaman böylesine tenkit niteliğinde yazılar yazdığım için teşekkür ettiklerini de söyleyebilirim. Yani anlayacağınız Muğla Ak Parti il başkanı ve yönetimini Ankara AKP’si değil de Muğla Ak Parti delegesi seçsin diyoruz, bu da Ak Parti üyelerinin sesidir.

Sevgili okurlarım, Ak Parti Muğla’da Milletvekillerini delege seçimi ile değil yine Ankara’nın ataması ile gerçekleştirmesi parti içinde büyük tepkilere neden oluyor. Niçin delege seçimi ile yapılımıyor diye söyleyen değil,haykıranlar var. CHP delegeleri ile il başkanı/ milletvekillerini seçebiliyorlar. İşte bu bizde yok. Bu ne demek ? Ankara Ak Parti genel merkezi biz kimi istersek o olur düşüncesinden ayrılması gerekir diye konuşuyorlar.

Sevgili okurlarım, bugünkü bu yazımız Muğlalı Ak Partililerin sesini duyurabilmek adınadır. Muğla Ak Parti üyeleri delege seçimi istiyor da onun için söylüyor ve yazıyorum. Herhalde söylemek istediğimi anlatabilmişimdir.

Sevgili okurlarım

YAZARIN DİĞER YAZILARI