UNUTULMAYAN VALİ ESENGÜL CİVELEK HANIMEFENDİ

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım, bugünkü köşe yazımda Muğla’da geçmiş yıllarda görev yapmış olan asla unutulmayan isimlerden bahsetmek istiyorum, işte bunlardan biri de Muğla’da üç yıl vali olarak görev yapan Esengül Civelek Hanım ile ilgili güzellikler içinde bir konuya değinmek istiyorum. Vali Esengül Civelek Hanım Muğla’da görev yapmış olduğu süre içinde iz bırakan bir Vali’ydi. Uzun yıllar, Devlet kademelerinde üst düzey bürokratlık görevinde bulunup adını başarılı bir bürokrat olarak andırmasını bilmiştir. Muğla’da görev yaptığı sıralarda, bir öncülük yapıp Vali Hanım Çileği projesine başlayıp Muğla’nın birçok köyünde köylü vatandaşların uğraş vererek para kazanmalarını sağlamıştır. Sayın Civelek’in yapmış olduğu bu güzel girişim aradan yıllar geçse de hala hafızlardan çıkmamaktadır. Vali Hanım Çileği, kapış kapış satılmaktadır, bu da Muğla’mız adına olsun Vali Hanım adına olsun bir güzellik olduğunu söylemek istiyorum.

Sevgili okurlarım Vali Esengül Civelek Hanım, 3 yıl Muğla’da görev yapmıştır Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak Ankara’ya tayin edilmişti. Sayın Civelek’in tayini her ne kadar terfi olsa da Muğla’da üzüntü yaratmıştı. Sevgili okurlarım, Vali Esengül Civelek Hanımefendi tabi bu görev süresi içinde Muğla adına bir şeyler yapma hevesi içindeydi ve yaptı da. Devamlı Valilik Konağı’nda oturmayıp Muğla’nın ilçelerine, köylerine gidip vatandaşların herhangi bir sorunlarının olup olmadığını yerinde araştıran Saygın bir bürokrattı. Gitmiş olduğu ilçelerde olsun, köylerde olsun ilginin en büyüğünü görüyordu, çünkü kendisinde bir mütevazılık vardı. Bir örnek vermek gerekirse, Yatağan’ın Bozüyük Mahallesi’ne gittiğinde davul zurnalarla karşılandı, köylüler tarafından alkışlanarak İlimize sizin gibi değerli bir Vali’nin gelmesi bizi çok sevindirdi dediler. Sevgili okurlarım, Vali Esengül Civelek karşılaştığı bu sevgi selinin ardından, Bozüyük Mahallesi’nden sevinçle ayrıldı.

Sevgili okurlarım, Muğla’da 3 yıl Valilik görevinde bulunan Vali Esengül Civelek Muğla Turizmine önem veren bir vali idi. Öyle olduğu için, yetkililerle bir araya gelerek Muğla’mıza nasıl daha fazla turist getirebiliriz düşüncesiyle hareket ediyordu, işte böylesine çalışkan değerli bir Vali’ydi Esengül Civelek Hanımefendi. Sevgili okurlarım, Sayın Civelek her ne kadar güler yüzlülüğüyle çalışsa da disiplinli çalışmalarıyla da Muğla Bürokratlarına iş yaptırmasını bildi. Bugün de Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlık görevinde bulunan Vali Esengül Civelek Hanımefendi’ye yeni görevinde başarılar diliyorum, sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI