Vali Hanım hala unutulmadınız, Vali Hanım Çileği de unutulmadı

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım, Muğla'da 3 yıl valilik görevinde bulunan, geçtiğimiz yıl içinde de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanan Vali Esengül Civelek hanım görevde kalmış olduğu süre içerisinde tüm Muğlalılar ile samimi bir hava içinde geçinirken aynı zamanda da başarılı çalışmaları ile il genelinde adını simgeleştirmesini bildi. Vali Esengül Civelek hanım, konuşma tarzıyla olsun, insanlara yaklaşımıyla olsun, sevecen tavırlarının yanında bir Muğla aşığı olarak biliniyor.

Sevgili okurlarım, Muğla'nın eski valisi bugünün Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Vali Esengül Civelek, Muğla'da adı halen güzellikler ile anılıyor. Sayın Civelek görev yapmış olduğu yıllarda başarılı çalışmalarının başında Vali Hanım Çileğini Muğla yöresinde tanıtıp il ekonomisine katkısı büyük olan saygın bir bürokrattır. Hangi ilçeye ve köye gitsek çilek konusu dile getirilince Vali Hanım Çileği başta gelir ve vatandaşlar tarafından hala hafızlardan çıkmayan değerli bir validir Esengül Civelek hanım.

Sevgili okurlarım, Sayın Civelek Muğla'da görev yapmış olduğu yıllar içerisinde ayırım yapmaksızın her kesim ile iç içe olmuş, başarılarından dolayı da Ankara'ya terfiyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanmıştır. Vali Esengül Civelek hanım ile Muğla'da görev yapmış olduğu yıllarca sıkça bir araya gelip sohbet ettiğimiz günler olmuştu. Ve o nedenle sayın Civelek'le zaman zaman telefon görüşmelerimde olmuştur. Önceki günde sayın Valim ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde, "Muğla halkının güzelliğini hiçbir zaman unutamam. Nereye gitsem Muğla sevdalısı olduğumu anlatırım" diye konuşan Vali Civelek, görüşmemin devamında şunları söyledi: "Hüseyin bey sizden bir isteğim var. Öncelikle Muğla halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Muğla'yı hiçbir zaman unutmamam Şimdi de Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevindeyim. Tüm Muğla halkına sevgi ve selamlarımı gönderiyorum." 

Sevgili okurlarım, bende yapmış olduğum konuşmada, "Sayın Valim Muğla'da yapmış olduğunuz başarılı çalışmalar ve sizin insancıl tavrınız vatandaşlara karşı yaklaşımınız bambaşkaydı. Şimdi de sizden aynı güzellikleri görüyorum. Bu vesileyle Muğla'da ki başarılı çalışmalarınızın Ankara'da da gerçekleştiği bilgilerini almaktayız ve sizi kutluyorum sayın Valim" dedim sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI