CHP İL KONGRESİ'NDE NELER OLDU NELER

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

 

Sevgili okurlarım geçtiğimiz hafta içinde yapılan CHP İl Kongresi için bir şeyler mi öğrenmek istiyorsunuz onu da anlatmaya çalışayım. CHP İl Kongresi günü çok sayıda CHP delegesi ile görüştüm ve bilgi almaya çalıştım. Çoğunluğunun söyleyişleri ise: Biz hayatımızda böylesine kısır geçen seçim görmedim. Önceki il kongrelerinde tek aday çıksa bile partililer arasında bir hareketlilik olur şen şakrak bir CHP İl Kongresi gerçekleşirdi. Ama şimdi öyle olmadı, yapılan toplantılarda şiddetli bir şekilde el kol hareketleri olunca CHP İl Başkan adaylarından Oruç Özkan adaylıktan çekilince yeni baskılar yapılınca mevcut CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu tek aday olarak çıkartılmak istendi ve Muğla CHP kurmaylarının istekleri yerine gelmiş oldu.

 

Sevgili okurlarım lafı uzatmaya gerek yok il başkanlığı seçimi partililerin isteği doğrultusunda olmadığı dile getirildi. Ama biz yine de il kongresinde neler oldu kaldı onu dile getirmeye çalışalım. Divan Başkanlığı’na CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek getirilirken konuşmacı olarak Milletvekili Süleyman Girgin, Suat Özcan, Mürsel Alban, Burak Erbay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eski milletvekillerinden Dr. Ali Arslan, Sami Gökmen, Zeki Çakıroğlu ve mevcut İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yapmış oldukları konuşmalarda partililere hitap ettiler.

 

MARMARİS İLÇE ÖRGÜTÜ PROSTESTO ETTİ İLÇE BAŞKANI DA ÇOK AĞIR KONUŞTU

Sevgili okurlarım şimdiye kadar böyle bir heyecansız seçim yapılmadığını söyleyen CHP delegelerinin bir kısmı oy atmayı istemeyerek gittiklerini dile getirdiler. İşte bunun örneğini de Marmaris CHP Örgütü il kongresine gelmeyerek protesto ettikleri görüldü. CHP Marmaris CHP İlçe Başkanı protestosunu yapmış olduğu anlamlı bir konuşmayla dile getirdi ve partililer tarafından alkışlandı. Marmaris CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı kongrede bakınız neler söyledi: CHP İl Başkanlığı seçiminde alınan kararlar baskılar nedeniyle hayata geçirilememiş. Müdahaleler nedeniyle olan seyrinden saptırılmış partimiz Muğla’da bu seçimden gözlenerek çıkmaktan Greksiz yere büyük bir yara almıştır. Sevgili ilçe başkanı arkadaşlarım biz kısa bir süre içinde 13 ilçe başkanı olarak toplandık. Değişim kararı aldık. Ne oldu da bu karar ortadan kalktı. Yerel seçimde almış olduğumuz yenilgiyi unutmayalım. Yine aynı yenilgiyi mi almak istiyoruz. Bu yönetimle bir yere varılmaz. Bazı kurmaylar arasında hangi pazarlıklar yapıldı? Bu süreç Marmaris CHP Örgütünü üzdü. Biz bunu kabullenmeyeceğiz. Bu nedenle bu kongre sonuçlarıma ortak olmuyoruz. Ama partimizin iktidarı için sonuna kadar çalışacağız. Bunun böyle bilinmesini isteriz dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Sevgili okurlarım kongrenin en ilginç yanı ise yerel seçimlerde büyük yenilgi alan Yatağan CHP İlçe örgütüne kurultay delegesi verilmemesinin altında neler yatıyor? Marmaris CHP’sinin protestosu Muğla’nın ilçelerde ilçe başkanlığı yapmış deneyimli isimlerin kongrede delegeliği beklenirken bazı kurmayların şok olduğu görüldü. Yani kongreye delege olamadılar. CHP İl Başkanı başta olmak üzere 13 ilçe başkanı yeni bir aday arayışı içinde karar almaları üzerine bazı entrikaların döndüğü söylendi sevgili okurlarım. 

 

Sevgili okurlarım gerçekleşen CHP İl Kongresinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün kurultay delegesi yapılmadı. Tabi bu da iç çekişmeden kaynaklandığı dile getirilip yazıldı. İşin aslı ise şöyle: Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e kurultay delegeliği teklif edilmesine rağmen Satın Gümüş parti içinde kaos olmaması için aday olmadığını açıkladı. Yazılan ve çizilenler doğru değildir dedi. Benim anlayamadığım Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e yapılan toplantıdan salona çıktıklarında kendilerine karşı sevgi gösterisi çok sayıda CHP delegeleri tarafından sıcak ilgi ile karşılandılar. İşte bu karışık siyaseti anlayamıyorum sevgili okurlarım.

 

Sevgili okurlarım Marmaris CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı’nın konuşması haricinde eski milletvekillerinden Dr. Ali Arslan’da iğneli bir konuşma yapıp CHP İl Örgütü’nü tenkit etti. Bakınız Sayın Arslan’ın konuşması: Partide ön seçim olmaması nedeniyle büyük kongrelerde karışıklıkların çıktığını, partide demokrasinin işlemediği, büyük sorun olarak da tek adaylılık ithamlarının çoğaldığını söyledi.  Sevgili okurlarım mevcut CHP İl yönetimi bazı delegeler tarafından tek liste olduğu için istenilmedi ama yeni yönetimde genç ve güçlü isimlerin olduğu söylendi. Mevcut İl Başkanı Adem Zeybekoğlu tekrar CHP İl Başkanı seçildi sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI