Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemiden kurtuldu

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

 

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, 3 yıl önce göreve gelmesi ve daha sonra da gece gündüz demeden hastanenin daha iyi olabilmesi için hekim arkadaşları ile birlikte var gücüyle çalışmış bir başhekim olarak biliniyor. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, Ege bölgesinde doktorların yapmış olduğu başarılı çalışmalar ile adını güzellikler ile andırması hem başhekimi hem de doktorları mutlu etmektedir.

Sevgili okurlarım, hastanenin Başhekimi sayın Togan, bu başarıların yanı sıra 2 yıldan bu yana pandemi süreci içinde çok sayıda hastanın sağlığına kavuşması personeli ile birlikte sağlamıştır. Son günlerde de pandeminin azalması sonrası Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi açısından son derece memnuniyet yaratmaktadır.

Görülerini aldığımız Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Do. Dr. Turhan Togan, bakınız hastane için neler söyledi:

"İki yılı aşkındır Pandemi ile mücadelenin çok şükür sonuna yaklaştık. Bu süreçte tüm arkadaşlarımız ile başarılı bir sınav verdik. Doktorundan hemşiresine personellerimizden tüm memurlarımıza kadar hastanemizdeki bütün arkadaşlarım gerek pandemiyi yönetmedeki üstün başarısı yanında Muğla ilimizin tüm sağlık sorunlarını çözmek için uğraştık. Üçüncü basamak sağlık bakım hizmeti gerektiren hastalarımıza yoğun bakim, klinikler ve polikliniklerde kesintisiz sağlık hizmet sunumumuza devam ettik. Muğla ilimizde daha önce yapılamayan bir çok ilke imza attık. Bunun yanında ilçelerimizde çözülemeyen ve üst ihtisas gerektiren hastalıklarda; cerrahi ve dahili branşlarımız ile vatandaşlarımızın sorunlarını imkanlar dahilinde çözdük. Zorlu süreçleri geçirirken personel yetersizliği gibi olumsuz durumlara rağmen arkadaşlarımızın vefakarca sergiledikleri insan üstü caba ile en iyi hizmeti sunmak için emek harcadık. Geldiğimiz noktada il ve ilçelerimizdeki tüm hastalarımıza hizmet verebilmek için Muğla'mızın amiral gemisi olarak nitelendirilen Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, büyük bir yük kaldırdı ve hala hazırda bu hizmetleri arttırarak göğüslemeye devam etmektedir. Kurumumuzu temsil eden bir Başhekim olarak ben ve tüm çalışanlarımız hastalarımıza verdiğimiz bu güzel hizmetler nedeniyle ve hastalarımıza faydalı olabildiğimizden ötürü hepimiz bu haklı gururu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte hastalarımızın hak ettiği nitelikli çağdaş bilimsel ve ilkeli sağlık hizmetlerini arttırarak sunmaya devam edeceğiz. Bizlere de destek veren tüm sivil, kamu ve siyasi kuruluşlara basta sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Sağlık Bakanımız, sayın Valimiz, sayın vekillerimiz, sayın il başkanlarımız, sayın Sağlık Müdürlüğümüz, yazılı ve görsel basınımızın değerli temsilcilerine ve emeği gecen herkese sonsuz saygı ve teşekkürlerimi bir borç bilirim. Muğla'mız için sağlık anlamında hak ettiği tüm hizmetlerin gelmesi için çabamız devam edecektir. Ayrıca bize desteklerini esirgemeyen çok kıymetli hastalarımız, tüm çalışanlarımız ve Muğla halkımız ile hep birlikte el ele vererek Muğla'mızın yükünü kaldıran hastanemizi daha iyi noktalara getirmek için çalışacağız. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Hepinize sağlıklı ve huzurlu nice günler dilerken tüm hastalarımıza ve Muğla halkımıza saygı ve sevgilerimi sunarım."

YAZARIN DİĞER YAZILARI