CHP GENEL MERKEZİ MUĞLA CHP’SİNİ KARIŞTIRDI

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım CHP Genel Merkezi Muğla siyasetini tamamen karıştırdı. Öncelikle Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını Dr. Osman Gürün’ü atama yapması ile ortalığın karıştığı alenen görülebiliyor. Tabi bunun yanı sıra bazı CHP’lilerde sevinip Sayın Gürün’ü kutluyorlar. Mehmet Kocadon Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı idi, daha sonra da kendisi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına atanmayınca Sayın Kocadon, Sayın Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Sayın Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ile diyalog kurması sonucu konu Ankara CHP Genel Merkezi’ne intikal ettirilmiş ortalık tamamen karışmış. Marmaris Belediye başkanı Ali Acar CHP Genel Merkezi tarafından aforoz edildiği için etrafı ile birlikte CHP’den istifa edeceği de söylenen konular arasında. Çünkü Marmaris’e Sayın Acar’ın yerine başka bir adayın atanması söz konusu. Bilindiği üzere Ölüdeniz’in eski belediye başkanı Keramettin Yılmaz CHP Belediye başkan adaylığından istifa edip Akparti’den Fethiye Başkan adayı oldu.

Sevgili okurlarım Fethiye’de İyi Parti’den Behçet Saatçi’ye söz verildi. Bu da Fethiye CHP’sinde buz dağı etkisi yarattı. Sevgili okurlarım bilindiği üzere Yatağan CHP’sinde 8 aday adayı vardı. Ne oldu CHP Genel Merkezi Av. Halil Arslan’ı Yatağan Belediye Başkan Adayı olarak atadı. Sonra ne oldu aday adayları arasında bu bir duş etkisi yarattı. Şu birkaç içinde de bu buzlar erimeye başladı. CHP Belediye Başkan aday adaylarından Ali Akalp: Birlik ve beraberlik olması için uğraş verdiği görülüyor. Sayın Akalp CHP yine önceden olduğu gibi birlik ve beraberlik olması için elimizden gelen tüm imkânları kullanacağız dedi. Çarşamba günü belediye başkanlığı için yeni atanan isimlere karşı belediye başkan aday adayları ya istifa ediyorlar ya da değişik partilerden belediye başkan adayı oluyorlar. Gelelim Bodrum ilçesine, Mehmet Kocadon: Ben tekrar CHP’den Belediye başkan adayı olarak atandım diye konuşmuştu. Çünkü Sayın Kocadon’la 20 gün öncesinde bir röportajım vardı. Orada da aynı şeyi söylemişti. Şimdi ne olacak, CHP ile İyi Parti’nin anlaşmaması sonucu kendi adaylarının Bodrum Belediye başkan adayı olmasını istiyorlar. Onu da bakalım şu birkaç içinde göreceğiz.

Sevgili okurlarım bazı ilçelerde olduğu gibi hele Bodrum’da CHP’de yer yerinden oynuyor. Çünkü önceden de söylediğim gibi CHP’li Mehmet Kocadon ile İyi Parti’li Mehmet Tosun’un kıran kırana mücadele ettikleri görülüyor. İyi hoş da CHP’nin Bodrum’da 8 belediye Başkan aday adayları olduğunu da unutmayalım. Hepsi de birbirinden değerli aday adayları ise sık sık Ankara’ya gidip Bodrum CHP’si ile anlaşmaya çalışıyorlar. Bu alıntılar üzerine İyi Parti’de pek fazla uğraş olmasa da Bodrum CHP’sinin kaynayan kazan olduğunu söyleyebilirim Muğla’nın diğer ilçeleri gibi. CHP Genel Merkezi bu karışıklıkları yapmasaydın da Muğla CHP seçmenini üzmeseydin. Ah CHP Genel Merkezi ah Yatağan CHP Belediye Başkan Adayı Av. Halil Arslan yarınlarda ne olur olmaz diye ilçeye hizmet edecek genç dinamik aydın görüşlü CHP’lileri meclis üyeliği için şimdiden seçim hazırlıklarına başlamış bile sevgili okurlarım.      

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI