MUĞLALI GENÇ AVUKAT BURAK ERBAY

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım siyaset yapacak insanların bundan böyle genç nesilden olması gerekir diye konuşan insanların çoğunluğu devamlı bu konuşmayı yaparlar. Hatta bu genç nesillerin siyasetin içinde yoğrulması gerektiğini devamlı söyleyenler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bulunuyor. Evet Recep Tayyip Erdoğan Akparti Genel Başkanı yani Akpartili. Ama ben 3 yıldır piyasalarda görülmeyen Muğlalı tanınmış avukatlardan olan Burak Erbay’dan bahsetmek istiyorum. Niçin Sayın Erbay’dan bahsetmek istediğimi de şöyle sıralamak istedim.

 

 

Sevgili okurlarım Muğla halkı ve ilçelerinin de yakınen tanıyıp bildiği avukat Burak Erbay sosyal yönlü aynı zamanda da Atatürk sevgisini dağ bayır demeden insanlara anlatıp gitmiş olduğu topluluklarda puan toplamasını bilen genç bir evladımızdır. Av. Burak Erbay bir ara Muğla’da Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevinde bulunmuş yapmış olduğu başarılı görev sırasında her zaman olduğu gibi kendisini kabullendirmiş renkli bir simadır.

 

 

Sevgili okurlarım Sayın Erbay bunan 3,5 yıl önce CHP’den milletvekili aday adayı olmuş. Önceden pek fazla alışılmadığı için az bir farkla seçimi kaybetmişti. Ama bizlerinde çok sevdiği Av. Burak Erbay seçimi kaybetmesine rağmen sanki bir milletvekiliymiş gibi çalışmalarını sürdürmeye devam etmiş. Bunun yanı sıra Muğla Barosu’na kayırlı olan Burak Erbay avukatlık mesleğinde de başarılı olmuş, bugün de Muğla’nın saygın avukatlarındandır.

 

 

Sevgili okurlarım evet her partide olduğu gibi CHP’de de Burak Erbay gibi gençlerin CHP siyaseti içinde bulunmaya devam edip üst düzey bir siyasetçi olmasında fayda olacağına inanıyorum. İnşallah yine yapılacak olan genel seçimlerde tekrar CHP’den Milletvekili adayı olup Milletvekili seçilirse Muğla’ya faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü Muğla halkının da benimsediği genç avukat Burak Bey insanlarla iç içe olmasını iyi biliyor. Herhalde bu yeteneği babası Salih Bey’den almış olduğu terbiye. Hele güler yüzlülüğünün yanı sıra sevgi ve saygıyı da elden bırakmayan Av. Burak Erbay gibi genç nesillerin siyasetin içinde tekrar bulunup Muğla adına bir yerlere gelmesinde fayda var diyorum sevgili Burak Erbay sevgili okurlarım.     

YAZARIN DİĞER YAZILARI