OYUM HDP'YE ?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım Muğla’mızda ilçelerinde köylerinde vukuatsız bir genel seçim yaşadık. Yazımın başında da yazdığım gibi Muğla genelinde CHP’li gençlerin çoğunluğu HDP barajı geçsin diye oylarını HDP’ye verdiler. Muğla’da birkaç CHP’li genç kendi aralarında konuşuyorlardı. Benim de tanıdığım gençlerdi. Siz önceleri HDP’ye şiddetle kızıyordunuz. Şimdi nasıl oldu da HDP için çalışıyorsunuz diye sorduğumda cevap olarak: CHP’li gençler Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulacak ve HDP’nin barajı aşması için mücadele veriyoruz diye konuştular. Bu tür konuşmalar Muğla’mızın tüm ilçelerinde de aynı idi. Tabi yine de kendini bilen CHP’liler oylarını yine CHP’ye verdiler.

 

Sevgili okurlarım önceki yıllarda HDP’ye şiddetle kızanlar bugün benim oyum HDP’ye diyebiliyorlar. Benim de bunu aklım ermiyor. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce İstanbul, İzmir ve Ankara’da yapmış olduğu mitinglerde milyonlarca insanın gelip Sayın İnce’yi dinlediler. Bu iş TAMAM, Muharrem İnce Cumhurbaşkanı kesin gözüyle bakılıyordu. Maalesef öyle olmadı. Muğla’da CHP 4, AKP 2, İyi Pati 1 Milletvekili çıkarırken MHP Muğla’da baraj dışı kaldı. Yani milletvekili çıkaramadı. İyi Parti’de de 1 Milletvekili çıkartıp Muğla’da biz de varız dedi. Bu da neden kaynaklandı biliyor musunuz İyi Parti Teşkilatının yoğun bir şekilde çalışmasıydı.

 

Sevgili okurlarım Muğla’da denildiği üzere MHP zayıflamıştı. Oylarının bir kısmı İyi Parti’ye gitti. İyi Parti’ye gidişimizde İyi Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Metin Ergün’ün de yoğun çalışmalarından kaynaklandığını da söyleyebilirim. Ha diğer partiler çalışmasına elbette çalıştılar hem de yoğun bir şekilde. Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da CHP hayal kırıklığı yaşadı. Ama bir nebze de olsa eski Sendika Başkanı Süleyman Girgin’in Muğla’dan 4. Milletvekili oluşuydu. Onu da kıl payı kurtardı. Tabi CHP’nin 1. sıra Milletvekili Adayı Mürsel Alban’a olan tepkiler kaynaklandığı da söyleniyor. Yine de Muğla’da zafer CHP’nindi.

 

Sevgili okurlarım Muğla’daki tüm partiler tenkit edilecek kadar yok muydu? Elbette vardı. Eskilere karışmayalım, şimdi gelelim Akparti’ye, Akparti Muğla’da 3 Milletvekilini almak için yoğun bir çaba göstermesine rağmen netice alamadı. Ama Türkiye genelinde Akparti seçimleri kaybedecek derken yine bir atak daha yapıp oyları sildi süpürdü. Bunu da kutlamak gerekir. Hatta hani bir laf vardır bükemediğin bileği öpeceksin derler ya evet hakikaten öyle.

 

Sevgili okurlarım Akparti teşkilatları yurdun dört bir yanında bayram ediyorlar. Yani kutlama gerçekleştiriyorlar. Biz yine Muğla’mıza gelecek olursak Muğla’da 7 Milletvekilinin CHP 4, AKP 2, İyi Parti 1 olmak üzere tüm milletvekillerini tebrik ediyorum. Tabi bu Muğla için. Türkiye genelinde de AKP’yi kutlamak gerekir sevgili okurlarım.   

YAZARIN DİĞER YAZILARI