MUĞLA’NIN HİÇ UNUTMAYACAĞI BİR EMNİYET MÜDÜRÜ HAKAN ÇETİNKAYA

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım, Muğla İl Emniyet Başmüdürü görevini Muğla’da beş yıldır başarı ile sürdüren Hakan Çetinkaya, yeni çıkan kararname ile Mardin İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Sevgili dostum Hakan Çetinkaya ile ilgili o kadar konuşulacak konular var ki sormayın. Muğla’da göreve başladığı günden bu güne dek başarılı çalışmalarının yanısıra Muğla Halkı ile samimi bir şekilde, birlik içinde oldu.

Sevgili okurlarım, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya personeli ile sıkça toplantılar düzenleyip, devamlı vatandaşların yanında olunmasını istiyordu. Gerçekleştirmiş olduğu bu toplantılar beş yıllık süre içinde hergün meyvesini verdi diyebiliriz.

Sevgili okurlarım, Sayın Çetinkaya Polis Müdürü olmasına rağmen asık suratlı olmayı hiç sevmedi. Konuşmalarında devamlı güler yüzlülüğü ile işlerin düzgün gitmesini nasıl sağladığını bizlere aktardı. İşte böylelikle Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya unutulmayacak bir insan oldu. Ha, aklıma gelmişken Sayın Çetinkaya’nın her kesimle iç içe olduğu, Muğla Protokolü ile de birlik ve beraberlik içinde olup bilhassa Muğla Valisi Esengül Civelek Hanımefendinin takdirini kazanan saygın bir emniyet müdürü idi. Adını andırmasını bilen, benim de çok değer verdiğim kadim dostum Hakan Çetinkaya beyefendi.

Sevgili okurlarım,  Sayın Çetinkaya için Muğla il genelinde çok sayıda eş ve dostu uğurlama yemeği vermek istedi. Ancak Sayın Çetinkaya yeni tayin yeri olan Mardin’de bir an önce göreve başlamak için ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Ben uzun yıllar gazetecilik yapan bir basın mensubuyum. Şimdiye kadar böyle sevilip, sayılan bir müdür görmedim.

Önceki gün uğurlamak için Emniyet Müdürlüğü makamına gittiğimde Özel Kalem Müdürü İsmail Yıldız başta olmak üzere Emniyet Müdürlüğü sekreterleri olan Gamze Arslan ve Sezer Soylu’nun morallerinin iyi olmadığını, müdürlerinin tayinlerinin çıkmasından dolayı üzüntülerini dile getirdiler ki bu saygıdeğer kişiler hiçbir zaman güler yüzlülüklerini elden bırakmazlardı. “ Hakan Çetinkaya müdürümüzde bir ayrıcalık vardı. Her konuşmasını “lütfen” kelimesiyle tamamlamaya çalışırdı” diye belirttiler.

Sevgili okurlarım, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile makamında uzunca bir süre yapmış olduğumuz sohbet anında “Muğla Halkını unutamayacağını dile getirirken, Hakkari ilinden Muğla’ya atanan yeni Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu; Tecrübeli bir müdürümüzdür, Terörle olsun, aklınıza ne gelirse gelsin her konuda atak, mücadeleci bir müdürdür. İstanbulda da yapmış olduğu görev sırasında da birçok başarıya imza atmıştır. Bu değerli ağabeyimizin Muğla’ya da birçok katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Sevgili okurlarım, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Süleyman Suvat Dilberoğlu yüzlerce kişinin katılımı ile yeni görev yerine uğurlanmış. Kendisine hoşgeldin diyor, yeni görevinin Muğla’mıza ve kendisine hayırlı olmasını diliyoruz. Hakan Çetinkaya’ya da yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.

Sevgili okurlarım

YAZARIN DİĞER YAZILARI