DÜNYA’DA ENDER RASTLANAN SİYAH, GRİ KRİSTAL MERMER YATAĞAN’DA ÇIKTI

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

Sevgili okurlarım, Maden mühendisliğinde 35 yılı geride bırakan değerli dostum Mehmet Ali Karaöz ve oğlu Emre Karaöz’ün sahibi olduğu Kar Maden, çeyrek asırdan bu yana Muğla yöresinin yeraltı zenginliklerini azami ölçüde iş sağlığı, güvenliği ve çevre hassasiyeti gözeterek, en yüksek katma değerli şekilde işletmek düsturuyla faaliyetlerine devam etmektedir.

Kar Maden bugün Yatağanımızda Çin’den İsrail’e, Amerika’dan, Fransa’ya dünyanın en prestijli mimari projelerinde kullanılan, renk, desen ve kristal yapısıyla eşsiz Karaöz Black adlı mermerin ocak ve fabrika üretimini gerçekleştirmektedir.

Emre Karaöz işletmelerinde nicelikten ziyade nitelik ve kaliteye önem verdiklerini, adeta bir terzi hassasiyetinde taşlarını işlediklerini belirtiyor.

Sevgili okurlarım, Yatağan’da yeraltından dev bir maden çıktı. Doğada ender rastlanan siyah, gri tonlarda ince kristal mermer çıkması mermer sektöründe bir bayram havası yarattı. Uzun yıllardan bu yana mermer sektörünün beyni olarak tanınan M. Ali Karaöz son olarak da yeni bir girişimde bulunup önceden de söylediğim gibi dünyada ender bulunan Kristal Mermerler çıkartıp çok sayıdaki meslektaşları tarafından takdir edilmektedir.

Kar Maden’in sahibi olan ve İşletme müdürlüğünü de yapan Maden Mühendisi olan Emre Karaöz yönetiminde satışlar yapılmakta. Yapılan satışların yanı sıra Türkiye’den olsun yurt dışından olsun çok sayıda mermer sektörü işletmecileri Yatağan’da Karaöz Mermerin sahibi Maden Mühendisi Emre Karaöz’ü arayıp dünyada eşi benzeri olmayan mermerlere talip olduklarını dile getiriyorlarmış.

Sevgili okurlarım, Karaöz’ün; çıkardığı siyah, gri tonlardaki ince kristal mermer ile Türkiye genelinde adını güzelliklerle andırması Yatağan’a da büyük bir ayrıcalıktır. Ben de dostum olan sevgili M. Ali Karaöz üstatlığında gerçekleşen bu güzel gelişme ile Yatağan’ın adını dünyaya duyuran, mermer sektöründe fark yaratan işyeri sahibi, genç, dinamik iş adamı Maden Mühendisi Emre Karaöz’ü özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.

Sevgili okurlarım

YAZARIN DİĞER YAZILARI