YATAĞAN’IN BOZÜYÜK KÖYÜ İNSANLARLA DOLUP TAŞIYOR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım önceki gün  Yatağan’ın Bozüyük Mahallesi’ndeki kalabalığı görünce şaşkınlık içinde ne söyleyeceğimi bilemedim. Televizyon dizilerinin Güzel Köy adını verdiği ve bu şirin mahallede yani Bozüyük’te birkaç dizi filmi çekimi sonrası insanların gelip gittiği bir yer haline geldi. Hakikaten de gidilecek gezinti yapılacak bir yer olan Bozüyük’te neler var, Pınarbaşı Sosyal Tesisleri yeşillikler içinde ördeklerin yüzdüğü berrak suların fışkırdığı güzel bir yerin her yerinde güzellikler var. Köprülü Aplangeç Tesisleri’nin içinde yiyecek içecek konusunda her şeyin olduğu leziz bir yer. Köyün çarşı içinde birbirinden güzel hediyelik eşyaların bulunması Bozüyük’lü köylülerin ise gelen vatandaşlara ilginin en büyüğünü göstermesi tabi yine ayrı bir güzellik.

 

 

Sevgili okurlarım tarihi bir alıntısı olan Bozüyük Mahallesi hakikaten gezilecek bir yer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Köye gelen vatandaşlar önce çarşı içinde alışveriş yaptıktan sonra Pınarbaşı Sosyal Tesisleri’nde gönüllerince yiyip içebiliyorlar. Köprülü Aplangeç işyerine gelince de her türlü hizmet verilmekte. Sevgili okurlarım Yatağan’ın Bozüyük Mahallesi iki yıl önce televizyon dizisi çekimi sırasında tüm Türkiye’ye tanıtıldı. Aylarca Türkiye’de gösterime sunuldu. Tabi sonrası da yurdun dört bir yanından Yatağan’a gelip giden vatandaşların sayısı on binlerce oldu. Bozüyük Mahallesi’ne gelen tüm insanlar hakikaten burası bu kadar güzel bir yeri demekten kendilerini alamadıkları söylediler. Hatta çok sayıda vatandaşlar tatil yapabilmek için Bozüyük’ten ev bile aldılar.

 

 

Sevgili okurlarım Muğla Valisi Amir Çiçek ise sıkça köye gelip Muhtar Vahdet Beçin’den bilgiler almakta. Bu güzel mahalle ne yapabiliriz diye konuşmakta. Bozüyük Mahallesi’nin Muhtarı Emekli Öğretmen oluşunun güzelliği de köylülerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşamakta. Muhtar Vahdet Beçin ise gece gündüz demeden yoğun bir çalışma içinde olduğu görülüyor. Köyün temiz olması için elinden gelen tüm imkanları kullanıp Yatağan Belediyesi ile diyalog içinde çalışıyorlar. Yani anlayacağınız Bozüyük Mahallesi’ni İzmir Kemeraltı gibi ana baba günü gibi insanların dolup taştığı bir yer olmasını sağlıyor sevgili okurlarım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI