BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI AKP'DEN Mİ YOKSA MHP'DEN Mİ OLACAK

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

 

Sevgili okurlarım 31 Mart yerel seçimler yapılalı 45 gün olmasına rağmen Yatağan’da Belediye Başkan Yardımcısı hala atanmadı. Gerçekleşen belediye başkanlık seçiminde Akparti’nin belediye başkan adayı Mustafa Toksöz belediye başkanı seçilmişti. Cumhur ortağı MHP’de seçimlerde yoğun bir çalışmayı bizim parti yaptı diyerek belediye başkan yardımcılığını MHP’ye istediklerini dile getiriyor.

 

Sevgili okurlarım ilçedeki çok sayıdaki AKP’liler yapılan seçimi Akparti çatısı altında biz aldık, başkan yardımcılığı da Akparti’nin olması gerekir diye konuşmaları şiddetli bir şekilde konuşuluyor. Akparti’nin kurmayları ise kesinlikle belediye başkan yardımcısı Akparti’den olur aksine hiçbir şey diye de konuşmalar devam ediyor. Akparti İlçe Başkanı Ali Tekin ise yapmış olduğu konuşmasında: Kısa bir süre de her şey hallolacak dedi.

 

Sevgili okurlarım Yatağan’ın Akparti Belediye Başkanı Makine Mühendisi Mustafa Toksöz’ün şimdiye kadar sessiz kalmasının altında AKP ile MHP arasına kaldığımızı söyleyebilirim. O da Sayın Toksöz’ün kişiliğinden kaynaklandığı da dile getiriliyor. Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’e ne oalcak bu başkan yardımcılığı diye sorduğumda: Hüseyin Amca kısa bir süre de atama yapacağız. Bekleyip görelim dedi. Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen Sayın Toksöz’ün Başkan yardımcısını atamaması çok sayıda Akpartililer tarafından tenkit edilmekte.

 

Sevgili okurlarım benim bildiğim Sayın Başkan Toksöz efendiliği ile tanınan sessiz görünümlü, bilinçli bir siyasetçidir. Ben de diyorum ki Sayın başkan bu konu için fazla bekleme. Çünkü partililerin tarafından tenkit edilmektesin. Sevgili okurlarım MHP’ye gelince istedikleri elbette belediye başkan yardımcılığını alıp partililerinin adını ilçede daha iyiye götürmek. MHP Meclis üyelerinin bazıları başkan yardımcılığı MHP’nin olması gerekir diye konuşuyorlar. Son söz Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı AKP’den mi olacak, MHP’den mi olacak? Onu da ne kadar bekleriz bilemiyorum sevgili okurlarım.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI