YATAĞAN’DA FİRMALAR İŞ İSTİHDAMI SAĞLADILAR

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Hüseyin Kocabıyık

 

Sevgili okurlarım ülke genelinde gençlerin işsiz kalmaları aynısı Muğla il genelinde de devam ediyor. Ancak Yatağan’ın Hacıveliler, Hacıbayramlar VE Hisarardı mahallerinin yakınında bulunan yedi köy mahallelerinin gençlerinin iş sahibi olduğu görüldü. Köylülerin çalıştığı mahallelerde çok sayıda firmalar olup sanayi ve diğer iş dallarında bulunuyorlar. Yüzlerce işçinin çalıştığı firmaların vermiş oldukları aylık maaşları yeni parasal konu buluyorlar. İnsanlarına maddi yandan büyük bir katkı sağlamakta ve çevre mahalle sakinleri de firmaların burada olmasından dolayı memnuniyetlerini belirtiyorlar sevgili okurlarım. 

 

Yatağan’ın Hacıbayramlar, Hacıveliler ve Hisarardı Mahallesi’nde 6-7 yıldan bu yana Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ.’ye ait Hisarardı Mahallesinde Kırma Eleme Tesisleri Hacıbayramlar, Hisarardı Oğlankayası mevkiinde de feldspat ocaklarında onlarca işçi çalışmakta olup yapılan çalışmalar sonrası ihracat işleri yapılmakta olup başta Yatağan, Muğla olmak üzere ülke ekonomisine de katkılarının olduğu çok sayıda köylü ve çalışan personel tarafından dile getirilmekte. Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ’de onlarca personel 6-7 yıldan bu yana burada çalışmakta, maaşlarını ayın 1’i ile 5’i arasında alırız. Firma yetkililerinin herhangi bir ihtiyacız var mı diye sorduklarını da dile getiriyorlar.

 

Sevgili okurlarım Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ. Çalışmış oldukları sürede hayırseverliliği ile de tanınan bir kuruluş, çünkü bu yörede bulunan yedi mahallede Hacıbayramlar, Hisarardı, Kırıkköy, Zeytinköy, Gökgedik, Katrancı, Turgut’da Yatağan Belediyesi tarafından yaptırılan düğün salonlarına katkı olmaları için iç dekorasyon ve buna benzer katkılarda bulunulmuş ve yörede bulunan yedi mahalle sakinleri Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ’ye katkılarından dolayı teşekkür etmekteler.

 

Sevgili okurlarım her yerde olduğu gibi Yatağan’ın yedi mahallesinde de işçilerin son derece mutlu olduğu görülüyordu. Hatta burada çalışanlardan Ali Deveci bakınız neler söylüyor: Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ.’de 7 yıldır çalışmaktayım. Maaşlarımız her ay düzgün alırız. Bizlerin çalışmaları ile ihracat yapılmakta. Bu da ülke ekonomisine büyük bir katkı olduğunu düşünüyorum. Firmaya ait kırma ve eleme tesisleri de çevreye herhangi bir zararı yoktur diye konuştu.

 

 

 

 

Sevgili okurlarım Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz yapmış olduğu konuşmasında: Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ. yedi mahallemizde yaptırmış olduğumuz düğün salonlarındaki iç tesisatlarla ilgili çok büyük katkıları olmuş bir firmadır. Katkılarından dolayı firmaya çok teşekkür ederiz dedi.  Hacıveliler Mahalle Muhtarı yapmış olduğu konuşmasında Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ. 6-7 yıldan bu yana köyümüz yakınlarında ve çevresinde hiçbir zarar vermeden katkılarının büyük olduğunu söyleyebilirim. Köyümüzün gençleri çevre mahallelerde işsiz insanlar Polat Maden AŞ.’de çalışmaktalar. Çevreye de zarar vermeden güzellik vermekteler. Çünkü gençlerimiz işsizlikten kurtuldu ve para yüzü görmeye başladılar dedi.

 

Sevgili okurlarım Yatağan’ın Hacıbayramlar ve Hacıveliler mahallelerinin yanında bulunan diğer mahalle sakinleri ile iç içe olup yapılan bazı yardımlarla köylülerle samimi bir hava içinde olan Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ.’nin Jeoloji Yüksek Mühendisi Müdürü Alirıza Tellioğlu bakınız neler söylüyor: Polat Maden Sanayi ve Ticaret AŞ. olarak 7 yıldır Yatağan’da başarılı çalışmalar yapmaktayız. Çevreye hiçbir zararımız yok. Yörenin gençleri ile başarılı bir şekilde çalışmaktayız. Yapmış olduğumuz ihracatlarla ülke ekonomisine katkı sağlamaktayız. Köylülerle samimi bir hava içindeyiz. Bizlerinde katkısı olsun düşüncesiyle Yatağan Belediye’sinin yaptırmış olduğu yedi mahallenin düğün salonlarının iç ve dış tesisatlarını yaptık. Biz de çalışmış olduğumuz mahallelere katkımız olsun diye düşündük. Mahallelerin gençleri de iş güç sahibi yaptık Çoluk çocuklarına daha iyi bakıyorlar dedi sevgili okurlarım. Biz de diyoruz ki diğer ilçelere göre Yatağan’ın yedi mahallesinde yüzlerce işsiz genç iş güç sahibi olmuşlar ve çoluk çocuklarına, ailelerine iyi bakıyorlar. Keşke her ilçede işsiz gençler Yatağan’daki firmalar gibi iş bulma imkanı sağlasalar iyi olur düşüncesindeyim sevgili okurlarım.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI