KADEM BAŞKAN SİZ NEYMİŞSİNİZ BE?

Hüseyin Kocabıyık

10 ay önce

Sevgili okurlarım bugünkü köşe yazımda Muğla Akparti İl Başkanı Kadem Mete Bey’le ilgili bir yazım olacak. Sayın Mete uzun yıllardan bu yana siyasetin içinde oluşundan mı bilinmez o kadar eşi ve dostu var ki sormayın. Mete Bey’in Marmaris’te Akparti İlçe Başkanlığı yapmış olduğu dönemden iyi tanır ve bilirim, can dostu bir şahsiyettir. Muğla’nın tüm ilçelerinde o kadar çok sayıda dostu vardır ki sormayın. Sevgili okurlarım önceki gün Akparti İl Başkanı Kadem Mete Bey’in partideki makamına uğradım. Parti binasında o kadar gelip giden partililer var ki bunların içinde iş isteyenden tutun her türlü isteklerde bulunuyorlardı. Sayın Mete o kadar yoğunluk arasında hiç yorulmamış gibi partililerin işlerini yapmaya çalışıyordu. Kadem başkan siz neymişsiniz be?

 

 

Sevgili okurlarım ben ne gördüm Akparti İl Binasında bir sevgi bir saygı gördüm Akparti İl Başkanı Kadem Mete bana vermiş olduğu randevuyu geldiğimde başta Akparti İl Başkan Yardımcısı be Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere hepsi de saygının en büyüğünü gösterdiler. Kadem bey hakikaten bir devlet adamı görünümündeydi. Vermiş olduğu talimatlarla Akparti’nin Muğla’da ne kadar büyüdüğünü gördüm. Yani anlayacağınız Başkan Kadem Mete Bey’in İl Başkanlığını en iyi bir şekilde yaptığını söyleyebilirim.

Sevgili okurlarım daha önce de Akparti İl Kadın Kolları Başkanı, Akparti Merkez İlçe Başkanı ve çok sayıda partililerle bir hayli konuşmamız oldu. Atak ve başarılı bir İl Başkan Yardımcısı olan Seyitnur Gül makamında tüm gelen partililerin isteklerini yerine getirmeye çalışıyordu. Her gelen partiliyi dil tatlılığı ile yardımcı olmaya çalışıyordu. Bu da Akparti adına güzel bir çalışma değil mi sevgili Seyitnur Gül Beyefendi.

Sevgili okurlarım Akparti İl binasına girdiğimde partinin sekreteri Zeynep      Hanım güler yüzlülükle partililere yardımcı olmaya çalışıyordu. Partinin direktörü olan Ahmet Bey’de Akparti İl Başkanı’nın randevularını ayarlayıp bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Parti binasında çoğu Akpartililer beni yakınen tanıyıp bildikleri için yakınen ilgi gösteriyorlardı. Başkan Kadem Mete Bey’in odasına girdiğimde Sayın Mete tarafından ilgi ile karşılandım. Telefonun biri gelip öbürü gidiyordu. Eski bir kurt siyasetçi olan Kadem Mete Bey elinden geldiğince her şeyi halletmeye çalışıyordu. Daire Müdürleri bir taraftan arıyor parti yetkilileri bir taraftan arıyordu. Yani anlayacağınız iktidar partilerin İl Başkanlığını yapmak o kadar zor ki sormayın. Başkan Kadem Mete Bey’in o kadar enerji tükettiğini gördüm.

Sevgili okurlarım muhabbetimiz esnasında Sayın Başkan ne bu yoğun çalışma diye sorduğumda Kadem bey şu cevabı verdi: Sayın Kocabıyık biz bugün için böyle değiliz. Hemen hemen hergün böyle yoğun bir çalışma içindeyiz ve bu yaptığımız işten dolayı mutluluk duyuyoruz. Yönetici arkadaşlarımızla ilçe ilçe, köy köy dolaşıp vatandaşların dertlerini dinlemeye çalışıyorum dedi. Ben bir soru daha sordum: Sayın Mete Bey partili arkadaşların ve sizin yoğun bir çalışma içinde olduğunuzu gecenizi gündüzünüzü parti çalışmalarına ayırıyormuşsunuz diye söylediğimde cevap olarak Sayın Kocabıyık Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve parti büyüklerimizden almış olduğumuz ilham üzere bu çalışmaları yapmaktayız dedi. Ben de Akparti İl Başkanı Kadem Mete’ye partisi adına özverili çalışmaları ve bizlere karşı olan güler yüzlülüğünden dolayı kutlamak istiyorum ve görevinde başarılar diliyorum sevgili cız okurları.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI